Danske spelaren Peter Jepsen utsatt för bedrägeriförsök

Danske spelaren Peter Jepsen utsatt för bedrägeriförsök 0001

Ofta får vi höra talas om berättelser där spelare blivit bestulna på sitt lösenord via olika chatprogram eller att pokerkontot hos en pokeroperatör hackats. Detta är självfallet något som oroar många spelare samtidigt som de ställer sig frågan om det verkligen är säkert att spela poker online. Nyligen utsattes dansken Peter Jepsen för ett sådant försök men denna gång genom en lite mer sofistikerad art.

Jepsen blev kontaktad via e-post av en person som sa sig företräda ett välkänt och respekterat tv-produktions bolag, OTW Media, ett bolag som tidigare producerat tv-programmet "The Game" i svensk tv. I programmet fick vi se många kända spelare från världen över. Efter att Jepsen fått detta e-post blev han intresserad och personerna inledde då en mailkorrenspondens med varandra. I ett mail som Jepsen mottog fick han en pdf-fil som enligt avsändaren skulle innehålla ytterligare information om den planerade produktionen.

Jepsen fattade dock misstanke när pdf-filen i själva verket var en så kallad .exe fil, ett program, vilket ledde till att Jepsen la programmet i karantän i sitt virusprogram. Misstankarna bekräftades när virusprogrammet larmade o matt programmet innehöll en så kallad "Trojan", ett virus som ger utomstående tillgång till information på personens dator, information av känslig art så som lösenord till poker konton, bank information med mera.

Efter ytterligare undersökningar visade de sig att domänen otwmedia.com inte var på något sätt kopplad till det svenska produktionsbolaget OTW, som har sin verksamhet på adressen www.otw.se. När företaget i fråga fick höra om de inträffade kommenterade de att de inte har några planer på att producera en uppföljning av "The Game" och skulle nu så ha varit fallet, att en uppföljare höll på att sammanställas, då skulle inte potentiella deltagare kontaktas på detta sätt. OTW valde även att dra igång en egen undersökning i ärendet, där bland annat skrivskyddat material använts på den falska sidan.

Jepsen själv trodde att han blivit utsatt för detta på grund av hans senaste framgångar som en high-stakes spelare på Full Tilt Poker. Jepsen skrev under fjolåret på för Full Tilt Poker där han idag kan ses spela.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories