Mats Sundin ger sig in i pokerns värld

Mats Sundin ger sig in i pokerns värld 0001

PokerStars meddelade idag på en presskonferens i Stockholm att Mats Sundin skrivit på ett 2-års kontrakt med PokerStars där Mats kommer att vara PokerStars ambassadör i Sverige och Nordamerika. Just nu finns två olika kontrakt framtagna, skriva med hänsyn till hans framtida hockeykarriär.

För många pokerspelare kan dessa typer avtal sticka i ögonen då kända personer lyckas landa dessa typer av sponsoravtal allt på grund av deras namn. Till saken hör att Mats, i och med detta avtal, vill ge något tillbaka och kommer med den anledningen att skänka alla framtida vinster och även delar av själva sponsorsumman till välgörande ändamål.

Huruvida Mats hockeykarriär kommer att fortsätta eller om detta avtal med PokerStars kommer ha någon inverkan på hans karriär, återstår att se. Han kommenterade att han fortfarande inte fattat ett beslut om hans hockey karriär. I en kommentar sa han:

- Man är ingen ungdom längre. När man var 25 kunde man utan några problem hoppa direkt in i en hockeymatch utan att värma upp, idag behöver jag värma upp i 45 minuter innan jag ens kan börja träna.

Angående pokern sa mats:

- Jag är en amatör men fokuset kommer att ligga på utveckling och jag hoppas att jag kommer kunna få lite coachning längs vägen. Men om valet står mellan poker och hockeyn då väljer jag hockeyn i första hand.

Först ut på Mats schema står det inledande eventet av denna EPT-säsong i EPT Barcelona. Därefter är framtiden oviss och beror helt och hållet på vilket beslut han fattar kring hockeyn.

Det ska bli intressant att följa Mats i hans första turnering iförd PokerStars kläder. Om drygt en veckas tid kan ni följa hans och resten av spelarnas framgångar ifrån EPT Barcelona, här på PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories