EPT Barcelona – Mikael Lundell bubblar finalbord

EPT Barcelona – Mikael Lundell bubblar finalbord 0001

Inför starten i gårdagens spel av PokerStars.com EPT Barcelona hade vi fyra svenskar med i fältet, ett fält som skulle spelas ner från 36 till de sista åtta. Förhoppningarna var att vi åtminstone skulle få in en av de fyra svenskarna till finalbordet, en final som vunnits av en skandinav i tre av fyra säsonger som spelats.

Först att tacka för sig av svenskarna blev Joel Nordquist efter att han, som short-stacked, ställt in sina sista marker med J-3. En motståndare synade och visade upp Q-Q, en hand som skulle stå och Joel fick lämna turneringen på en 28 plats med 19 800 euro på fickan. Ramzi Jelassi stod sen näst på tur efter att hans Q-Q besegrats av motståndarens A-10 med ett ess på rivern. 20 platsen gav Ramzi 24 700 euro.

Med två svenskar kvar såg det lovande ut, i alla fall för Mikael Lundell som i det här skedet av turneringen befann sig i toppen av fältet. Den andra svensken, Jonas Molander, hade det lite jobbigare då han fanns i den nedre delen. Till slut skulle Jonas ställa in med 9-9 och få syn av tysken Sebastian Ruthenberg med 8-8. Tysken lyckades dessvärre träffa en två-outer på turn och skickade därmed ut Jonas ur turneringen på en 14 plats. En bad beat kostade Jonas fortsatt spel och istället fick han nöja sig med 37 200 euro för sin 14 plats.

Enda hoppet fanns nu hos Mikael Lundell som med 9 spelare kvar i turneringen låg på en fjärde plats. Då skulle en av de avgörande händerna komma som ledde till hans utslagning. Han hamnade all-in preflopp med Q-Q bara för att få en syn av sin motståndare som satt med K-K. Kungarna stod och Mikael tappade i den potten över halva sin stack. Sista spiken i kistan kom när Davidi Katai ställde all-in med Q-7 och Mikael synade med A-4. En dam på floppen lyckades ge Davidi potten och turneringen var därmed över för svenskens del, som bubblade finalbordet på en nionde plats, 74 400 euro rikare.

Finalbord EPT Barcelona 2008

Stol 1: Martin Nielsen – 1 234 000

Stol 2: Davidi Kitai – 810 000

Stol 3: Dren Ukella – 705 000

Stol 4: Jason Mercier – 434 000

Stol 5: Samuel Chartier – 919 000

Stol 6: Daniele Mazzia – 359 000

Stol 7: Fintan Gavin – 705 000

Stol 8: Sebastian Ruthenberg – 1 132 000

Med på finalbordet har vi Jason Mercier, vinnare av fjolårets EPT San Remo. Kanske kommer det att skrivas EPT-historia senare idag, då vi för första gången någonsin får en spelare som vunnit två EPT-event.

Fler nyheter

Other Stories