WSOP Europa Event #1 – Dansk vinner guld

WSOP Europa Event #1 – Dansk vinner guld 0001

Nu var finalbordet i event #1 vid årets World Series of Poker Europa avklarat och högst på prispallen fann vi en dansk spelare vid namn Jesper Hougaard. Vi fick här se ett klassiskt fall av "från sist till först" då Jesper inledde finalen från en åttonde plats för att sedan vinna hela finalen.

Samtidigt skrevs WSOP-historia i samband med denna final då Jesper blev förste spelare att vinna både ett WSOP- och WSOPE-armband. I finalen slog han bland annat det amerikanska underbarnet Adam Junglen och APPT Macau vinnaren Yevgeniy Timoshenko. Segern gav Jesper en prischeck på £144 218, motsvarande 1,7 miljoner kronor.

I finalen hade vi även en kvinnlig spelare, Linda Lee. Tyvärr skulle hon göra en hastig sorti då hon slogs ut på en sjundeplats, efter Daniel Nutt som slutade nia och Ian Woodley som slutade åtta. Sjundeplatsen gav henne en prischeck på £22 448.

Adam Junglen startade dagen i en stor ledning men lyckades inte förvalta denna enorma stack till sin fördel. Han fick nöja sig med en sjätte plats, £28 598. Femma slutade John Dwyer (£36 285) efter att APPT Macau vinnaren Timishenko slagit ut honom. Channing blev nästa spelare att tacka för sig efter att han gått upp emot Hougaard och misslyckats. Fjärdeplatsen gav honom £44,588.

Därefter skulle den unga superstjärnan och APPT-vinnaren lämna turneringen. Åter igen blev Hougaard för svår att mäkta med och Yevgeniy Timoshenko fick nöja sig med en tredjeplats, £55 350 på fickan.

När heads-up matchen startade satt dansken med fem gånger så mycket marker som sin motståndare, Fuad Serhan. Det skulle bara dröja fem händer innan avgörandet kom, Serhan var all-in med A-K och hade Hougaards hand, A-J, dominerad. Med det hela var redan över efter floppen då dansken lyckades floppa nötfärgen. Serhan fick nöja sig med en andraplats och £89 175.

Jesper Hougaard tog hem segern i event #1 och £144 218 i prispengar. Detta blev hans andra armband och han blev förste spelare att vinna ett WSOP och ett WSOPE armband under ett och samma år.

Resultat Event 1 WSOPE 2008

1 - £144 218 - Jesper Hougaard

2 - £89 175 - Fuad Serhan

3 - £55 350 - Yevgeniy Timoshenko

4 - £44 588 - Neil Channing

5 - £36 285 - John Dwyer

6 - £28 598 - Adam Junglen

7 - £22 448 - Linda Lee

8 - £17 835 - Ian Woodley

9 - £13 222 - Daniel Nutt

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories