Edward Sabat vinner APPT Macau – Svensk på fjärde plats

Edward Sabat vinner APPT Macau – Svensk på fjärde plats 0001

Amerikanen Edward Sabat blev till slut den av finalisterna vid årets finalbord i Pokerstars APPT Macau som drog det längsta strået och tog hem segern i detta event. Efter att ha kvalificerat sig till turneringen via online satelliter kom han till finalbordet med näst störst markerstapel framför sig. Han såg till att använda dessa marker till sin fördel men vinsten skulle sitta långt inne.

Det skulle dock dröja drygt 12 timmars spel innan han till slut skulle ta hem segern, efter att ha besegrat Charles Chua heads-up. Detta var Edwards första stora turneringsvinst i en live-turnering. För sin vinst fick han ta emot en prischeck på $453 851.

Till finalbordet tog sig även en svensk spelare, Mikael Rosen som inledde finalen från en sjätte plats. Tyvärr höll det inte hela vägen för Mikael som fick se sig besegrad efter att ha gått all-in med J-10 av stora mörken med K-5. Mikael lyckades få ett färgdrag efter floppen men med en blank turn och river stod motståndarens hand och finalbordet var därmed över för Mikaels del. Fjärdeplatsen gav honom en prischeck på $108 600. Även om Mikael självfallet hade velat vinna turneringen måste han ändå vara nöjd. En fjärde plats av 538 startande är trots allt ett mycket respektabelt resultat.

Slutresultat APPT Macau 2008

1 – Edward Sabat - $453 851

2 – Charles Chua - $291 871

3 – Diwei Huang - $153 984

4 – Mikael Rosen - $108 600

5 – Jeppe Drivsholm - $81 044

6 – Kuok Wai - $56 730

7 – Tian Chen - $42 143

8 – Javed Abrahams - $30 797

9 – So Myung Sim - $22 692

Än är det dock inte slut från APPT Macau. Kvar på schemat står nu även deras High Roller turnering som påbörjas i eftermiddag svensk tid.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories