Christian Öman åtta i Sydafrikas

Christian Öman åtta i Sydafrikas 0001

I Sydafrika spelades nyligen en pokerturnering som gick under namnet "King of Poker", en turnering med ett inköp på 24 000 Rand, drygt 20 000kr och en garanterad prispott på 1.5 miljoner dollar med ett garanterat förstapris på $500 000. Med på plats fanns bland annat svensken Christian Öman, som många kanske känner igen från årets WSOP Main Event där han var en av de svenskar som tog sig in i prispengarna. Han lyckades dessutom ta sig till finalbordet vid EPT Warzaw under fjolårets EPT-säsong, där han slutade på en femte plats, $188 000 rikare.

Av det 350 startande i denna turnering lyckades Christian ta sig till finalbordet som ende svensk, efter att ha visat stabilt spel under dagen innan finaldagen. Under stora delar fanns han med uppe i den absoluta toppen men efter att ha tappat en del mot slutet lyckades han ta sig, med nöd och näppe, till finalbordet som den absolut sista finalisten.

Uppgiften han hade framför sig skulle bli en aning för svår att mäkta med. Han lyckades avancera en placering innan det blev hans tur att tacka för sig. Christian gick all-in med K-Q bara för att få en syn av en spelare som satt med A-Q. Han lyckades inte förbättra sin hand och åttonde platsen var därmed ett faktum. Åttondeplatsen resulterade i en prischeck på ungefär 500 000kr.

I en intervju med Vegas event berättade Christian om hans upplevelse i Sydafrika:

– Jag är supernöjd med hela resan, det har varit en jätteupplevelse att få besöka Afrika. Har hunnit med både safari, ballongflyg och en hel del annat. Att sedan få avsluta resan med ett finalbord och en fin vinstsumma känns givetvis toppen även om man, eller jag, alltid vill vinna, säger en skrattandes Christian.

Turneringen vanns till slut av en hemmaspelare, Ryan Dreyer som i och med segern kunde inkassera $650 000. Ryan var en av totalt åtta hemmaspelare vid finalbordet där Christian stod som det enda hotet mot en sydafrikansk seger.

Vi på PokerNews vill passa på att gratulera Christian till denna framskjutande placering och önska honom lycka till i kommande turneringar!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories