WPTE presenterar ytterligare förluster

WPTE presenterar ytterligare förluster 0001

Analytiker var inför rapporten från WPTE beredda på ytterligare förluster under årets andra kvartal. Förlusten för World Poker Tour Enterprises, Inc blev till och med större än för samma kvartal i fjol. Efter flytten från tv-kanalen Travel Channel över till GSN blev intäkterna per avsnitt för WPT-serien lägre och tillsammans med att deras online spelverksamhet som fortfarande befinner sig i ett upprampningsskede presenterades en förlust på 3.9 miljoner dollar, en siffra som kan jämföras med 3.3 miljoner dollar under samma period i fjol.

Som förväntat sjönk intäkterna inom inrikesförsäljningen av tv-licenser, från 4.2 miljoner dollar till 2.4 miljoner dollar. Och nu med flytten över till tv-kanalen FSN kommer dessa intäkter att försvinna helt och hållet efter att ett licensfritt avtal slutits mellan parterna. Istället får WPTE styra över egna sponsorers reklaminslag under tv-programmets sändningstid samt att de själva får fyra 30 sekunders reklaminslag under de två första programmen.

Något som förvånade analytiker var dock den fortsatta dåliga prestationen från WPTE online spelverksamhet. Intäkterna från denna verksamhet nådde blygsamma $298 000 under kvartalet, en knapp ökning från de $260 000 som presenterades i fjol. Jämför man årets första sex månader med samma period i fjol har till och med siffrorna sjunkit.

Just nu genomför företaget en omfattande analys över sin spelverksamhet online. Under en tele konferens med Steve Lipscome, verkställande direktör hos WPTE, sa han följande:

- Just nu ser vi över vår spelverksamhet online väldigt noga för att försöka komma fram till ett beslut om hur vi ska agera. Att hålla verksamheten igång är en kostnad i sig och frågan är nu om vi ska fortsätta att hålla verksamheten igång och försöka vända det hela till ett positivt resultat eller om vi ska fatta drastiska beslut. En sak är dock säker och de är att vi inte vill ha en verksamhet som kostar oss en massa pengar. Fram till nästa kvartalsrapport bör vi ha en solid grund att stå på inför kommande beslut och inför vårt övervägande om hur framtiden ska se ut.

I samband med att rapporten presenterades och nyheten spreds sjönk WPTE-aktien med omkring 20 % till omkring 70 cent per aktie.

WPTE fortsätter sin fokusering på sin affärsutveckling i Kina och WPT China samt på sponsoravtal, tv-produktioner och CLUBWPT.com. Företaget tror att fokuseringen på dessa verksamheter kommer att reducera utgifterna inom andra affärsområden eller till och med täcka kostnaderna helt och hållet och därmed göra 2009 till ett lönsamt år med positivt resultat.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories