Teltscher drar tillbaka stämningsansökan mot PokerStars

Teltscher drar tillbaka stämningsansökan mot PokerStars 0001

Den brittiska medborgaren Natalie Teltscher lämnade för en tid sedan in en stämningsansökan gentemot PokerStars efter att hennes konto blivit avstängt efter 2007 års World Championship of Online Poker (WCOOP) Main Event hos PokerStars. Kontot, registrerat till Natalie med spelarnamnet "TheV0id", diskvalificerades strax efter att ha tagit hem vinsten i WCOOP Main Event. Detta efter att anklagelser om att spelaren brutit mot PokerStars regler och villkor. Nu har dock Natalie valt att dra tillbaka sin stämningsansökan och fallet är därmed avslutat.

Natalie Teltscher lämnade in denna ansökan i början av året och riktade anklagelser mot PokerStars samtidigt som hon krävde att förstapriset på $1 228 330.50 som hon ursprungligen tilldelats efter vinsten i turneringen, skulle betalas ut till hennes konto.

Natalie erkände dock under förhör i rättssalen att hon faktiskt aldrig spelade turneringen utan lät en "agent" spela, något som klart bryter mot Stars regler. Spelaren som spelat hennes konto har aldrig namngivits men det ryktas om att spelare använt kontot "ThV0id" tillsammans med ett flertal andra konton samtidigt under denna turnering. Efter diskvalificeringen från förstaplatsen tilldelades förstapriset istället till spelaren under nicket "ka$ino" som ursprungligen slutat turneringen på en andraplats. Övriga spelare i turneringen också därmed upp en placering i prislistan som följd av diskvalificeringen. Bland dessa återfanns bland annat finalisterna Vanessa Rousso och Josh Arieh.

Från PokerStars sida valde man att komma med följande uttalande:

- [I]PokerStars™ är glada över att kunna meddela att Natalie Teltscher nyligen tagit tillbaka sin stämningsansökan mot PokerStars vid domstolsförhandlingar på Isle of Man.
Dessutom kommer hon i samband med detta tillbakadragande även att bidra med en summa pengar för de rättskostnader som uppstått från PokerStars sida.
Ms Teltscher valde att agera på detta sätt gentemot PokerStars efter att hon blivit diskvalificerad från sin förstaplats i 2007 års WCOOP Main Event, ett beslut tagit från PokerStars sida efter att ha genomfört en intern utredning som bevisat, utan rimliga tvivel, att det inte var hon som spelat i turneringen. I samband med hennes diskvalificering klättrade de övriga spelarna i turneringen upp en placering och fick därmed ta del av den högre prissumman som följde med den nya placeringen. Pengarna som betalats ut till hennes konto omhändertogs och återfördes sedermera tillbaka till PokerStars.
Ms Teltscher hävdade i hennes stämningsansökan att det var hon som spelat turneringen men efter att ha sett resultatet från PokerStars utredning erkände hon till slut att det inte varit hon som spelat.
Beslutet taget av Ms Teltscher att ta tillbaka sin stämningsansökan rättfärdigar helt och hållet PokerStars beslut att diskvalificera henne från turneringen och att frånta henne förstapriset. Detta beslut taget av PokerStars var också för att skydda spelets och spelarnas integritet hos PokerStars.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories