Turneringshaveri hos Microgaming networks under söndagskvällen

Turneringshaveri hos Microgaming networks under söndagskvällen 0001

Under söndagskvällen skulle microgamings veckohöjdpunkt spelas, deras 175 000 dollar garanterat. Detta är en turneringen som i regel lockar till sig runt tusen spelare, som alla betalat de $60+5 de kostar att spela. Spelarnas intryck av denna turnering är att den erbjuder ett gott värde till ett relativt lågt inköp. Detta är dock en rebuy turnering vilket gör att spelarna kan köpa in sig gång på gång under första timmen och detta resulterar ofta i riktigt galet spel under denna period med mängder av fiskar jagandes marker.

Söndagens turnering var inge annorlunda med 1013 startande spelare. Under första timmen pågick spelet som det normalt brukar där spelare kunde ses gå all-in till höger och vänster. Men så ungefär 10 minuter in på den första timmen hände något, spelet fortsatte men efter varje spelad pott fick spelarna informationen " There has been an error storing the results of this hand. For tournaments the buy-ins and fees will be refunde", ett fel uppstod vid lagring av resultat från denna hand, Turneringsinköp och avgifter kommer att betalas tillbaka. Detta resulterade i att alla spelare som var involverade i potten fick tillbaka alla sina marker, oavsett om han vann eller förlorade och ingen spelare kunde med andra ord varken vinna eller förlora. Trots detta fortsatte spelet och 45 minuter in i turneringen kvarstod problemet. Informationen spelarna fick var ytterst bristfällig och frustrationen var uppenbar vilket kunde ses i konversationerna som försegick bland spelarna.

Nu gällde detta inte enbart $175k utan alla pågående turneringar inom microgamings nätverk. Desperata spelare ropade efter pokermanagers i hopp om att få något svar om vad som försegick. Gång på gång försökte spelarna men det enda som kom till svar, var ett allmänt utskick där spelarna meddelades att: "We apologise for the inconvenience. We are having technical problem that we are working on. Please be patient", vi beklagar det som inträffat. Vi har för tillfället tekniska problem och arbetar med att lösa det hela. Tack för visat tålamod, ett meddelande som skickades ut i chattfönstret.

Frustrationen hos spelarna växte dock för var minut som gick. Ingen ville stänga ner sin pokerklient då spelarna trots allt investerat pengar i de olika turneringarna. Det skulle dröja nästan en timme innan tekniker skickade ut ett meddelande via ett pop-upp fönster där de beklagade det som inträffat och att arbete pågick med att lösa problemen.

När vi samtalade med ett flertal spelare framgick det väldigt klart att besvikelsen var stor, inte på grund av att ett fel hade uppstått utan hur det hela hade hanterats. Att allmän information till spelarna kom först 1 timme efter att det ursprungliga problemet uppstod var många kritiska mot. Att det också skulle dröja 1 timme innan pågående spel avbröts var en annan sak som irriterade spelarna.

En timme och tjugo minuter in i tureningen avbröts tillslut spelet och alla involverade spelare fick tillbaka sina inköp. Värst var det dock för spelare som befann sig i de övriga turneringarna som startat långt tidigare och nu befann sig i slutskedet. Många av dessa spelare hade goda chanser att vinna ordentligt med pengar. Även här avbröts spelet och respektive spelare fick tillbaka sina inköp. Om eventuella prispengar delades ut är ännu oklart. Vi på PokerNews har försökt komma i kontakt med en representant från Microgaming network för att höra vad som hände, utan att lyckas.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories