Berggren bäst av svenskarna efter dag 3

Berggren bäst av svenskarna efter dag 3 0001

Det ser ut som om det är 14 svenskar vidare till dag 4. Christer Björin tog sig vidare med liten stack och Stefan Mattsson tappade mycket i slutet, men de är vidare. Här nedan följer lite blandade videos från kvällens gång.

Andreas Berggren från Göteborg hade en tuff dag 3 där han gick från 220 000 till 72 000 vid bubblan. Efter det fick han en riktig "monsterrush" under den sista perioden och han rusade upp till 612 000. Andreas är därmed bäste svensk vidare till dag 4.

{banner}Oscar Silow kämpade länge och väl, där han bland annat tripplade upp sina marker mot Gus Hansen, men till slut höll det inte längre. Han fick en möjlighet i slutet att dubbla upp med AK mot 88, men eftersom han inte träffade något åkte han ut i den sista handen dag 3.

Dan Glimne har spelat väldigt bra poker och lyckades ta sig en bra bit in i pengarna vid Main Event av WSOP 2008. Han får med sig drygt 25 000 dollar och trots att det är tråkigt att åka ut, är han mycket nöjd med sin prestation.

Samir Shaktoor från Malmö fortsätter att spela fin poker i Main Event. Han är nu vidare till dag 4 med 405 000 i marker. Han är väldigt nöjd med det eftersom han inte har haft alltför bra kort att jobba med. Samir är tillbaka på fredagen för att gå djupt i pengarna.

Magnus Pettersson vann Köpenhamns EPT 2007. Nu siktar han på en ny seger....Det är långt kvar i Main Event, men Magnus har spelat starkt hela vägen och han kommer tillbaka på fredagen med 220 000.

Pontus Khosravi har haft en tuff resa fram till dag 4. Efter mycket svingar högt och lågt, avslutade Pontus dag 3 med 230 000. Han låg högt i dagens sista paus på 330 000, förlorade 200 000 i den första handen efter pausen, men lyckades sedan dubbla upp strax därpå.

Kristian Obbarius kom på 251:a plats förra året i Main Event. I år siktar han på att överträffa det resultatet. Kristian har inga problem att spela lysande livepoker trots att han inte hör. Han har med sig 309 500 till dag 4 och han är därmed en av de bästa svenskarna hittills under årets tävling.

När Steve Chung åkte ut på bubblan, 667:e plats, blev det ett öronbedövande jubel inne i Amazon Room. Många av svenskarna som klarat sig till pengarna träffades utanför Rio på ett ställe dit alla svenskar går vid pauserna. Här är Dan Glimne, Samir Shaktoor, Andreas Jörbeck och Fredrik Halling.

Slutligen får vi lägga upp en outsider till segern i årets Main Event. Mike Matusow gick igenom en nästan omänsklig viktminskning månaderna före WSOP och det gick så långt att det var skadligt för hälsan. Han går nu på medicin vilket gör att han är lite mer sansad nuförtiden jämfört med tidigare. Svenska Pokernews träffade "The Mouth" utanför Rio i middagspausen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories