Öman bäste svensk inför dag 3

Öman bäste svensk inför dag 3 0001

Med stabilt spel hela dagen har Christian Öman seglat upp som bäste svensk efter den långa, tuffa andradagen av WSOP Main Event. Med drygt 250 000 och självförtroendet på topp, är han en spelare som alla andra får se upp med framöver.

En av de tappraste svenskarna under dag 2B är utan tvekan Ronny Gustafsson som kämpade hela dagen med en liten stack. Tack vare sitt tålamod fick en rush på slutet och avslutade på fina 69 000 i marker.

Malmös hopp i WSOP står till stor del till Samir Shaktoor som fortsätter att övertyga med sitt spel här i Main Event i Las Vegas. Han avslutade dag 2B med 150 000 och ser fram emot morgondagens dag 3.

Kristian Obbarius är en av mina största idoler. Han är döv, men har ändå inga problem att två år i rad spela lysande poker i världens största pokertävling. Förra året slutade han på 251:a plats efter en elak bad beat. I år håller vi tummarna för att han når längre. Kristian har 201 000 i marker med sig till torsdagens dag 3.

Med minst stack i rummet var det inte många som räknade med att Abbe Rolander skulle orka kämpa sig kvar hela vägen genom dag 2B, men med hjälp av perfekt timing och mycket tålamod lyckades han få med sig 40 100 till torsdagens dag 3.

Andreas Berggren har haft en svårjobbad dag, men har ändå lyckats samla ihop 197 000 i marker och med det är han en av de starkaste svenskarna inför torsdagens dag 3.

Andreas Jörbeck fortsätter att spela imponerande poker och han får med sig 167 000 i marker till torsdagens dag 3. Som lägst var han nere på 70 000, men med några fina potter på slutet är han nu i mycket bra läge inför fortsättningen.

Med 120 000 framför sig floppade Charlie Wang topp-set med två knektar på handen med bara en halvtimme kvar att spela. Han betade ut, fick hårt omslag av den dubble världsmästaren Johnny Chan, svensken gick all-in och fick syn av Chan som visade upp J9 i hjärter för topp-par och färgdrag. När en tredje hjärter kom på turn och blankt kort sedan kom på river, tappade svensken 200k-potten och är nere på 14 000 i marker inför dag 3.

Pontus Khosravi har haft en lång, tuff dag där han förlorade en stor pott med en kvart kvar av dag 2. Han floppade topp-tvåpar och hans motståndare fick backdoor flush på river. 110k-potten seglade över till motståndaren och Pontus fick med sig 45 000 till torsdagens dag 3.

Erik Karlsson från Lidköping spelar WSOP Main Event för första gången och han fortsätter spela stark poker. Han vann en 80k-pott på slutet och har fina 138 000 med sig till torsdagens dag 3.

Med två dramatiska potter under den sista perioden, där Oscar först dubblar upp till 170 000 mot Henning Granstad och sedan förlorar en 110k-pott med bara en kvart kvar att spela, har 2005 års 14:e bästa spelare med sig 116 000 till dag 3.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories