WSOP 2018

Kowssarie starkast bland många svenskar dag 1D

Kowssarie starkast bland många svenskar dag 1D 0001

Samir Shaktoor från Malmö är en av de bästa svenskarna hittills i Main Event då han fick ihop 122 000 under dag 1D. Samir är en rutinerad turneringsspelare och han satsar hårt då det är den enda tävlingen han spelat under årets WSOP.

Christian Öman är inte bara pokerspelare. Han är levnadskonstnär och renlevnadsmänniska också. Han lyckades ta sig vidare till dag 2 efter en stabil insats under dag 1D där han slutade med 52 000 i marker.

Anders Henriksson har haft en kämpig dag. Han lyckades bygga upp bra stackar, bara för att åka tillbaka ner igen varje gång. Till slut klarade han sig i alla fall vidare även om han inte har så mycket med sig till dag 2.

Mohammed Kowssarie har varit riktigt vass under söndagen och var tidigt uppe på 80k. Han tappade lite grann, men tog tillbaka initiativet och avslutade på 146k och är därmed näst bästa svensk som gått vidare till dag 2.

Lars Kollind är i Las Vegas för att se efter sina spelare i Vegas Group. Nio av elva spelare har klarat sig vidare från dag 1 och återkommer på tisdag och onsdag.

Gusten Sjöberg klarade sig vidare till dag 2 efter en mycket händelserik dag 1D. Han var uppe över 90 000 i marker, men tappade bland annat en 80k-pott och avslutade dagen på 32 000.

Abbe Rolander var halvvägs ut genom dörren vid middagspausen med 3 200 i marker, men lyckades vända upp det till 44 000. I slutet tappade han tillbaka lite, men har ändå med sig 22 300 till onsdagens 2B.

Andreas Jörbeck har spelat väldigt stabilt hela dagen och byggt upp till 81 000 i marker och är därmed i väldigt bra läge för att gå långt i turneringen.

Charlie Wang från Göteborg spelar WSOP Main Event för första gången och har inlett väldigt starkt. Han har 82 000 och är väldigt nöjd över spelet. Charlie spelar annars mest Omaha, men kan tydligen spela bra Texas också.

Henrik Lennholm är med i Vegas för att se efter team T6 poker, men spelar också Main Event själv. Roligt för Henrik att visa att han kan spela stark poker. Han fick ihop 49 000 under dag 1D och är väldigt nöjd med de då detta är hans första WSOP-event i livet.

Pontus Khosravi får med sig 50 000 till dag 2 efter en lång dag 1D. Pontus är också förtjust i baccarat vilket han spelat lite grann på Bellagio där han bor med några andra kompisar från västkusten.

Mikael Johansson är en av Sveriges stabilaste turneringsspelare och går vidare till onsdagens dag 2B med 59 000. Inga större svingar under detta som är Mikaels tredje försök här i Las Vegas. Nytt rekord då han inte tagit sig förbi dag 1 tidigare.

Erik Karlsson från Lidköping hamnade strax över average då han samlade ihop 40 000 efter 12 timmars spel på dag 1D. Han har aldrig varit i Las Vegas tidigare, men verkar trivas fint och han ser fram emot fortsättningen av turneringen.

Andreas Höglund tog sig upp till 30 000 efter fyra händer under dag 1D och stannade där. Med mycket få svingar avslutade han också dagen på samma summa, men är väldigt nöjd med dagen.

{banner}Detta var allt vi hade att presentera från dag 1c. Vi återkommer igen i morgon med ytterligare rapporter, denna gång från dag 1d. Vi kommer då att försöka få tag i så många svenskar som vi bara kan. Återkom igen i morgon om du vill se ännu fler spelarintervjuer från Las Vegas och main event.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories