World Series of Poker Main Event – Spelstart ikväll klockan 21:00

World Series of Poker Main Event – Spelstart ikväll klockan 21:00 0001

Årets World Series of Poker har nu pågått sedan början på juni och hitintills har 53 WSOP armband delats ut, 53 spelare har vunnit förstapris och miljontals dollar har delats ut. Men det som alla gått och väntat på, $10 000 Main Event, start idag med dag 1a.

Dagens spel är den första av totalt fyra första dagar. Idag spelat som sagt dag 1A, i morgon fredag, dag 1b, lördag dag 1c och söndag dag 1d. Skulle det visa sig att intresset är större än beräknat kommer arrangörerna att ordna ytterligare en extra första dag men med fyra förstadagar räknar arrangörerna att de ska räcka. Under måndagen har spelarna ett uppehåll för att sen under tisdagen spela den första av två dag 2. Detta följs sen av dag tre, fyra, fem, sex och sju där den sista dagen spelas på måndagen den 14 juli. Här, under den sista speldagen, ska det kvarvarande fältet spelas ner till de nio sista spelarna och finalbordet.

Till skillnad mot tidigare år kommer årets final inte spelas i samband med WSOP utan kommer att skjutas upp till november månad för att därmed öka spänningen, förväntningarna och ge spelbolagen möjlighet att hålla vadslagning på vem de tror ska vinna finalen. Tittarna världen över kommer också att kunna följa finalen live via Internet och tv. Självfallet kommer det att förekomma några minuters fördröjning så ingen kan utnyttja systemet till egen fördel.

Nu hoppas vi bara att vi får se minst en svensk närvarande vid novembers finalbord. Med de svenska kapaciteterna är detta långt ifrån en möjlighet.

Det ska också bli spännande och se om Stefan Matsson kan följa upp sina två penningplaceringar från 2006 och 2007 med ytterligare en penningplacering vid Main Event. Under 2006 års Main Event slutade Stefan på en 57:e plats och vann därmed $123 699. Året efter gick det ännu bättre då han tog sig till en 22:a plats innan han gick tacka för sig. Denna placering gav honom en prischeck på $333 490. Håller de här i sig kanske vi rent ut av kan se Stefan vid årets finalbord. Vi på PokerNews önskar honom och resten av svenskarna lycka till!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories