Svenska framgångar under World Series of Poker

Svenska framgångar under World Series of Poker 0001

Under de senaste dagarna har vi fått se svenska framgångar från årets upplaga av World Series of Poker. Mats Gavatin tog sig bland annat till finalbordet i event #41, $1500 mixed hold em event. Tråkigt nog höll det inte hela vägen för hans del då han slogs ut på en sjundeplats. Han lyckades i alla fall förvandla sitt inköp på $1500 till en prischeck på $ 34,924 om nu de kan vara till någon tröst. Självfallet hade han siktet inställt på att vinna ett WSOP-armband.

Segern gick istället till Frank Gary efter att han besegrat Jonathan Tamayo heads-up. Segern gjorde att Frank gick ifrån turneringen med $ 219,508 på fickan, över guldarmbandet.

Förutom Mats har även Jonas Molander lyckats slå sig in i prispengarna i WSOP efter att han slutat på 48:e plats i event #43, $1500 Pot Limit Omaha med ett startfält på 720 spelare. Till saken hör att detta var även "Molles" första turnering i årets WSOP. Han hann inte mer än landa och checka in på sitt hotellrum innan han registrerat sig till sin första turnering. Vid frågan om han var nöjd svarade Jonas att han kände sig en aningen besviken att inte gått hela vägen men trots allt nöjd att ha cashat i sin första turnering. För sin placering fick Jonas ta emot en prischeck på $ 3,341. Jonas var dock inte bäste svensk i denna turnering då Johan Larsson lyckades placera sig två platser högre, på en 46:e plats. Även han fick $ 3,341 i prispengar.

I natt svensk tid ska event #43 avgöras och i ledning inför finalbordet finner vi ingen mindre än Eric Seidel, som med en vinst i detta event skulle inkassera sitt nionde WSOP-armband, två efter Phil Hellmuth som i ensam majestät leder när det gäller flest inspelade armband, elva totalt. Hack i häl har vi pokerlegendaren Doyle Brunson med tio armband och med en seger i detta event skulle Eric inte vara långt bakom han heller.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories