John Phan vinner sitt andra armband i årets WSOP

John Phan vinner sitt andra armband i årets WSOP 0001

Under knappt en veckas tid, lyckas en ensam spelare ta hem segern i inte mindre än två WSOP-event och därtill också de tillhörande armbanden. Innan årets World Series of Poker startade satt denna spelare helt utan armband men nu, efter event #29, $3000 No Limit hold em och event #40, $2500 2-7 triple draw, har vi den första spelaren under årets WSOP som vunnit två armband.

John Phans namn var uppe i diskussioner innan WSOP där han sades vara en av de bästa turneringsspelarna i värden som ännu inte vunnit ett WSOP-armband. Nu, efter dessa två vinster, är diskussionerna helt omvända och nu pratas det istället om hans chanser att ta hem titeln 2008 års "Player of the year".

Det hela började med segern i event #29, ett $3000 No limit hold´em event där vi fick se 716 spelare komma till start. Han lyckades ta sig till finalbordet där han startade från mitten av fältet och arbetade sig sakta men säkert uppåt. När sedan heads-up återstod satt Phan upp emot Johnny Neckar. Och vilken heads-up vi skulle få se. Efter drygt 6 timmars spel blev det till slut för mycket för spelarna och de gick båda med på att gå all-in utan att ha sett på sina kort. Necktas 7-9 lyckades spika en 9:a på turn för att ta hem potten över Phans Q-4 och därmed också överta ledningen. Spelet vägde sedan fram och tillbaka samtidigt som spelarna fortsatte att spela utan att titta på sina kort. Sakta men säkert övertog dock Phan ledningen och med A-9 mot Q-J för Necktar, tog Phan hem segern i event 29. Förutom sitt första WSOP-armband fick han även ta emot en prischeck på $434 789. För sin andraplats kunde Necktar inkassera $277,452.

Det andra armbandet kom sedan i event #40, ett $2500 2-7 triple draw event med 238 startande. När det stod klart vilka sex spelare som tagit sig till finalbordet stod de klart att Phan skulle inleda finalen i chipledning. Han hade dock ingen enkel match framför sig med den välkända pokerförfattaren, David Sklansky sittandes vid bordet och "The grinders" bror, Robert Mizrachi hack i häl.

När heads-up startade skulle de visa sig vara Phan mot Shun Uchida där detta var Shuns första finalbord i WSOP. Spelarna låg nästan identiskt när heads-up matchen började och ganska direkt efter började Phan att säga "låt oss gå all-in utan att titta på korten, jag har gjort det tidigare."

Spelarna valde dock att spela på som vanligt och efter drygt 1 timmes spel stod de klart att Phan vunnit sitt andra armband. Vinsten gjorde att han också kunde inkassera en prischeck på $151,896, som tillsammans med vinsten i det tidigare eventet resulterat att han spelat in $586 685, motsvarande 3.5 miljoner svenska kronor, i dessa två event.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories