Chris Björin förste svensk att nå ett finalbord i årets WSOP

Chris Björin förste svensk att nå ett finalbord i årets WSOP 0001

Den gamla pokerräven Chris Björin har lyckats igen med att ta sig till ett finalbord i World Series of Poker. I fjol blev det totalt 3 finalbord med en tredjeplats som bäst i $2500 H.O.R.S.E vilket gav honom en prischeck på $83 000. Förutom denna plats lyckades han även med att komma fyra i en $1500 PL Omaha och sexa i en $1500 NL Hold em.

Nu har han alltså lyckats igen genom att ta sig till finalbordet i event #7, $2,000 No-Limit Hold'em. Han har dock en tung uppgift framför sig då han kommer till finalbordet som short-stacked med 205 000 marker. Detta kan jämföras med ledaren, Theo Tran från USA, som startar med 1.8 miljoner. Chris startar finalen från plats sex och två platser efter honom, på plats åtta, hittar vi bordets mest rutinerade spelare, efter Chris, J.C Tran. Även han startar finalen som short-stacked med 273 000 marker. Men som vi alla vet kan vad som helst hända så ingen av dessa spelare är uträknade på några sätt och vis.

Detta blir den andra turneringen hitintills i årets WSOP som Björin lyckats vinna prispengar. Redan i Event #2, $1500 NL Hold em, slutade han på en 194:e plats vilket gav honom $4290. Detta följer han nu upp med ett finalbord i Event #7. Med en sådan god start på årets WSOP kan vi nog räkna med att få se mer av denna svenska pokerlegend. Vi får hoppas att han nu lyckas vinna sitt tredje WSOP-armband genom tiderna. De första kom 1997 då han vann en $1500 PL Omaha turnering. Nästa armband kom tre år senare då han tog hem segern i ett $3000 NL Hold em evenemang. Det har alltså gått åtta år sedan han senast vann ett armband så nog är det hög tid att han lyckades ta hem ett till. Totalt sett genom sina år inom poker har Chris lyckats hamna i prispengarna 37 gånger i WSOP vilket gör att han är en av de 20 bästa spelarna med placeringar "in the money" i WSOP:s historia.

Dagens finalbord startar klockan 15:00 lokal tid, motsvarande midnatt svensk tid. Vi på PokerNews vill passa på att önska Chris lycka till och hoppas verkligen att han tar hem Event #7.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories