Patrik Antonius skriver på för Team Full Tilt

Patrik Antonius skriver på för Team Full Tilt 0001

Patrik Antonius, som spelade finalen i årets första World Series of Poker event, meddelade vid en presskonferens, exklusivt för PokerNews, att han lämnat Martins Poker och istället skrivit på för Team Full Tilt. Han gör nu spelarna Howard Lederer och Phil Ivey sällskap i detta heta pokerteam.

Denna finländare hade för avsikt att bli en professionell tennisspelare i sina unga år. Nu har dock hans fokus ändrats och idag ligger de till stor del på pokern. Han slog igenom ordenligt inom pokerkretsar under 2005 då han lyckades prestera inte mindre än sex top 15 placeringar i större pokerturneringar, med bland annat en tredjeplats vid EPT turneringen i Barcelona, en andraplats i WPT Five Diamond World Poker Classic och två segrar, Scandinavian Poker Championship samt EPT Baden Classic. Under detta år spelade Antonius in strax över $1.7 miljoner och allt detta tillsammans gjorde att han tilldelades priset "Årets nykomling" vid European Poker Awards.

Antonius tillhör idag en av de mest respekterade unga spelarna inom pokerkretsar och kan ses spela i highstakes spel runt om i världen, både live och på internet. Han kan ses spela Doyles kända "Big Game" på Bellagio, på Full Tilt under namnet "Finddagrind" och har även varit med tv-serien "High Stakes Poker".

"Patrik Antonius är en ung växande stjärna inom pokerkretsar som redan idag visat att han bör fruktas vid pokerborden. Han kommer att befinna sig i toppen inom poker inte bara under de kommande åren utan i årtionden framöver", sa Full Tilt medlemmen Howard Lederer.

Patriks finalbord i årets första World Series of Poker event var hans tredje finalbord totalt sett och ännu har han lyckats vinna det där åtråvärda armbandet. Bland hans tidigare finalbord finns bland annat 2006 års $50 000 H.O.R.S.E event, ett av WSOP:s tuffaste finalbord genom historien. Han ställdes där mot Andy Bloch, Phil Ivey, Doyle Brunson, T.J. Cloutier och den slutliga vinnaren, David "Chip" Reese.

Patrik Antonius skriver på för Team Full Tilt 101

Här ser vi Antinous, vid sidan av sin nya lagmedlem Ivey, intervjuas av PokerNews Tiffany Michelle

I och med Antonius medlemskap i Team Full Tilt består laget idag av totalt 14 spelare. I laget finner vi, förutom Patrik, även Howard Lederer, Phil Ivey, Chris "Jesus" Ferguson, John Juanda, Jennifer Harman, Phil Gordon, Erick Lindgren, Erik Seidel, Clonie Gowen, Andy Bloch, Mike Matusow, Gus Hansen, Allen Cunningham. Dessutom består laget av de fyra medlemmarna i Hendon Mob (Barny Boatman, Ross Boatman, Joe Beevers, samt Ram Vaswani) samt av sju medlemmar från CardRunners (Taylor Caby, Brian Hastings, Eric Liu, Mike Schneider, Cole South, Brian Townsend och Andrew Wiggins). Tillsammans har Team Full Tilt vunnit 32 WSOP armband genom åren.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories