Holländsk seger i historiens första Latin America Poker Tour turnering

Holländsk seger i historiens första Latin America Poker Tour turnering 0001

Historiens allra första Latin America Poker Tour turnering, LAPT, är nu färdigspelad och överst på prispallen finner vi en holländsk spelare, Julien Nuijten, från Amsterdam. Blott 19 år gammal kom han till finalbordet i massiv ledning, en ledning som han sen aldrig släppte och spelade därmed till sig segern i detta event.

Totalt såg vi 314 spelare komma till start i PokerStars LAPT som spelades i Rio de Janeiro, Brasilien. Detta är det första av totalt tre event som står på schemat under denna, den första säsongen av LAPT. Förutom Brasilien står även Costa Rica och Uruguay med på schemat och näst ut är eventet i Costa Rica som spelas senare denna månad, den 22-24 maj. Därefter tar touren ett sommaruppehåll för att återkomma igen i den 7-9 augusti.

19-åringen som tog hem segern i detta event kunde inkassera ett förstapris på 222 940 dollar. I heads-up besegrade Vitaly Kovyazin. Om heads-up matchen sa Julien:

- Jag spelade väldigt aggressivt heads-up och jag visste att jag kunde knäcka honom. Hade en bra känsla över utgången redan i tidigt skede. Råkade ut för två tuffa bad beats men till slut lyckades jag få honom på tilt och då var det avgjort.

För sin andraplats fick Vitaly ta emot 117 500 dollar. Trea slutade tysken Nikolai Senninger som därmed inkasserade 86 350 dollar. Alex Brenens, yngre bror till den välkända spelaren Humberto Brenes tog hem fjärdeplatsen.

Slutresultat LAPT Rio de Janeiro

Placering Namn Land Prispengar ($)
1 Julien Nuijten Holland 222 940
2 Vitaly Kovyazin USA 117 750
3 Nikolai Senninger Tyskland 86 350
4 Alex Brenes Costa Rica 62 800
5 Eduardo Henriques Brasilien 47 100
6 Oliver Kugler Tyskland 31 400
7 Rafael Pardo Colombia 23 550
8 Juan Carlos Burguillos Venezuela 15 700
9 Severin Walser Schweiz 11 775

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories