WPT-finalen nu framme vid finalbord

WPT-finalen nu framme vid finalbord 0001

Då var årets WPT-final i sitt slutskede, med 6 spelare kvar återstår nu enbart finalbordet. I ledning finner vi Gus Hansen med 8.5 miljoner marker följt av Cory Carrol med 6.7 miljoner. Övriga spelare som är klara för finalen är; David Chiu (6 miljoner), John Roveto (2.7 miljoner), Tommy Le (2 miljoner) och Jeff King med 1.3 miljoner.

Dessa sex spelare gör nu upp om förstapriset på hela 3.4 miljoner dollar, strax över 20 miljoner svenska kronor, detta för sex dagars "jobb". Som vi alla vet är Gus en spelare att frukta, speciellt när han sitter med marker så spelarna vid årets finalbord i denna WPT-final får verkligen se upp.

Fjolårets mästare, Carlos Mortensen, fick lämna turneringen under dag 4, utslagen på 38:e plats. För denna placering kunde han inkassera 65 955 dollar. Han slogs ut precis efter 2004 års WPT-vinnare, Martin de Knijff som därmed blev bäste svensk med sin 39:e plats. Även Mats Rahmn lyckades ta sig in i prispengarna då han slutade på en 53:e plats. Detta gav honom en prischeck på 39 570 dollar.

Inatt svensk tid spelas finalen och då avgörs det vem som blir den lycklige vinnaren av dessa 20 miljoner kronor

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories