WPT-finalen – Gus Hansen föll på mållinjen

WPT-finalen – Gus Hansen föll på mållinjen 0001

Inför finalen var Gus Hansen chip etta, med ett massivt övertag över sina motståndare och var i mångas ögon favorit till att ta hem denna åtråvärda titel med tillhörande prischeck på 3.38 miljoner dollar. Alla ögon var riktade mot Gus i denna turnering och många trodde att detta skulle bli hans fjärde WPT-titel.

Gus startade som om han vore skjuten ur en kanon, även om det dröjde till fjärde potten innan han spelade sin första hand. Därefter kunde ingen sätta stopp för det danska tåget. En efter en fick motståndarna erkänna sig besegrade av Hansen, som slog ut fyra av de fem motståndarna.

I heads-up skulle han få möta kinesen David Chiu, även han en rutinerad och erfaren pokerspelare med bland annat fyra WSOP armband bakom sig och en tredjeplats från WPT Invitational från säsong 1 av WPT. Gus satt vid inledningen av heads-up matchen med ett massivt övertag med 22 mot 4 miljoner i marker. Ett övertag som sakta men säkert sjönk tills spelarna låg identiska mot varandra. Då, i hand 80, kom avgörandet. Floppen kom A-10-8 och Chiu check-synade Hansens satsning. På turn kom spader 5 och på bordet låg nu två spader. Gus ställde nu in alla sina marker och Chiu började räkna sin stack, 4.75 miljoner skulle han ha kvar om han förlorade handen, alltså vara tillbaka där han startade heads-up matchen. Han valde till slut att syna och spelarna visade upp korten. Gus satt med 8-10 för floppat tvåpar och David hade A-9 i spader, för topp par och färgdrag. Med ytterligare ett ess på rivern var matchen över, David Chiu tog hem segern med en triss i ess. För sin andraplats kunde Hansen inkassera 1.71 miljoner dollar.

Slutresultat WPT-finalen

1- David Chiu - $3,389,140

2 - Gus Hansen - $1,714,800

3 - John Roveto - $923,355

4 - Cory Carroll - $593,645

5 - Tommy Le - $395,725

6 - Jeff King - $263,815

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories