Grebbestadrättegång slutar med två fängelsedomar

Grebbestadrättegång slutar med två fängelsedomar 0001

I den så omtalade och diskuterade Grebbestad rättegången har nu domen fallit för det sex åtalade personerna. Två av de sex åtalade dömdes till sex respektive åtta månaders fängelse och det gällde de två huvudarrangörerna, 34 respektive 37 år gamla. Ytterligare två involverade parter dömdes för dobbleri och tilldömdes 80 dagsböter vardera. De två sista personerna friades på alla åtalspunkter.

Det var under våren i fjol som denna turnering stoppades efter tillslag från polisen. Hela eventet avbröts och personer anhölls för sin involvering i denna olagliga turnering. Sex personer ställdes senare inför rätta vid Uddevalla tingsrätt där de stod åtalade för grovt dobbleri. Tingsrätten slog fast i sin dom att poker inte anses som ett skicklighetsspel och att det därför faller under lotterilagen, vilket resulterade i denna fängelsedom från tingsrättens sida.

Det övriga två som dömdes var två män i åldrarna 52 och 55 år. De dömdes till 80 dagsböter vardera för att ha tillhandahållit lokalen där event hållits. De två representanterna från 24h, som också stod åtalade för sin involvering, firades helt. Åklagaren påstod i sitt åtal att dessa två personer varit med och arrangerat eventet, tillsammans med de två huvudaktörerna men tingsrätten valde här att fria.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories