WPT Foxwood Poker Classic – Erik Seidel vinner sin första WPT-titel

WPT Foxwood Poker Classic – Erik Seidel vinner sin första WPT-titel 0001

Sex spelare återstod när finalbordet startade i WPT-turneringen Foxwood Poker Classic i Connecticut tidigare i veckan. Men trots att så få spelare återstod skulle finalen dra ut på tiden och pågå i över 12 timmar innan en vinnare kunde koras. Erik Seidel, som inledde finalen i betryggande ledning över sina motståndare, ansågs vara favorit.

Till mångas överraskning så blev Ted Forrest den första spelaren att lämna finalbordet, detta efter att ha inlett finalen på en andraplats i antal marker. För sin sjätteplats fick han ta emot en prischeck på $103 360.

Erik Seidel stod upp till sitt favoritskap och var en av de två som tog sig till heads-up. Där fick han möta Robert Richardson. Båda spelarna var oerhört trötta efter att redan spelat 12 timmar poker, innan heads-up matchen började. Kanske var det just detta som avgjorde heads-up matchen. Det skulle nämligen bara gå 1 enda hand innan matchen var över, ett rekord i WPT sammanhang. Segern gick till Erik Seidel och han tog därmed hem sin allra första WPT titel. För vinsten inkasserade han $992 890 och kunde också lägga till denna titel till hans redan imponerande CV. Utöver denna titel kan man där bland annat läsa om hans 8 WSOP armband han vunnit.

Placeringar och prispengar WPT Foxwood:

1. Erik Seidel - $992,890

2. Robert Richardson - $558,792

3. Andrew Barta - $281,011

4. Frank Cieri - $200,261

5. Adam Katz - $151,811

6. Ted Forrest - $103,360

WPT säsongavslutning

WPT-säsongen närmar sig sitt slut och kommer att avslutas där den började, i Las Vegas. Säsongsfinalen, FIVE-STAR WORLD POKER CLASSIC (WPT CHAMPIONSHIP), drar igång den 19 april. Att köpa in sig till detta event kostar hela $25 000+$500. Finalbordet är satt att spelas den 26 april.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories