EPT San Remo - Finskt i topp efter dag 1a

EPT San Remo - Finskt i topp efter dag 1a 0001

Årets näst sista turnering av PokerStars European Poker Tour är nu i full gång. Blomsterstaden "la cittá dei Fiori", San Remo på italienska, är spelplatsen för denna turnering, en turnering som visat sig vara oerhört populär bland alla pokerspelare. Turneringen var slutsåld redan dagar innan spelstart och då ska de tilläggas att denna turnering är ny för säsongen. Aldrig tidigare har de spelats en EPT-turnering här i San Remo men trots detta var dryga 700 platser slutsålda långt innan den första speldagen. En möjlig anledning till att man valt att lägga den näst sista turneringen här i San Remo kan vara platsen, då Monaco ligger enbart 45km bort och där finalen spelas bara dagar efter att detta event avslutats.

Från start var planerna att San Remo skulle tillgodose 500 hungriga pokerspelare, men då dessa platser såldes slut relativt fort, valde man från arrangörernas sida att utöka med ytterligare 200 platser, som även de gick åt som smör i solsken. Till gårdagens start fick vi se 337 spelare komma till start och bland dessa var självfallet majoriteten italienare. På plats fanns även 23 svenskar, alla med hopp om att ta sig vidare till dag 2. Bland de startande svenskarna fanns en rad kända ansikten, Bengt Sonnert, Johan Storåkers, Oskar Silow och Christoffer Sonesson, för att nämna några. Andra kända profiler som fanns med bland de startande var även Katja hater, Luca Pagano, Patrik Antonious, Roland De Wolf, Julian Thew, Thor Hansen och Sorel Mizzi.

Av de 23 startande svenskarna fanns sju med bland de 97 spelare som tog sig vidare till dag 2. Bäst av svenskarna efter dag 1a blev Andreas Larsson som slutade dagen på en 16:e plats. I ledning efter dag 1a återfinns en finsk spelare, Ville Nyman, som sitter med ungefär dubbelt så mycket marker än Andreas, 107 000 totalt. Här nedan kan ni se topp tio efter dag 1a samt de kvarvarande svenskar, med placering, namn och antal marker presenterat.

Resultat EPT San Remo dag 1a

Placering Namn Land Antal marker
1 Ville Nyman Finland 107 100
2 Henrik Brockmann Tyskland 100 100
3 Yung Hwang USA 96 000
4 Hakan Sahl Finland 93 700
5 Perrot Jean-Cleaude Frankrike 72 700
6 Anthony Spinella USA 71 600
7 Eero Kekäläinen Finland 70 000
8 Roberto Masullo Italien 66 200
9 Isaac Baron USA 62 700
10 Dag Palovic Slovakien 59 200
16 Andreas Larsson Sverige 52 000
29 Carl-Johan Ericson Sverige 42 200
33 Patric Mårtenson Sverige 38 500
44 Robert Flink Sverige 33 800
51 Henrik Kask Sverige 29 100
66 Michael Högbom Sverige 22 900
74 Henrik Wärn Sverige 17 500

Under dagens spel, dag 1b, väntas ungefär lika många att komma till start och naturligtvis återfinns en del intressanta spelare med bland de startande. Team PokerStars Daniel Negreanu, Noah Boeken, Vanessa Rousso, Isabelle Mercier and Bertrand "ElkY" Grospellier är alla redo inför dagens spelstart.

Vill du inte vänta tills i morgon för att få höra resultatet från dagens spel? Då kan du följa händelserna live via vår engelska live blogg.

Vad tycker du?

Register to leave a comment

Fler nyheter

Other Stories