I morgon smäller det - Spelstart för EPT Monte Carlo

I morgon smäller det - Spelstart för EPT Monte Carlo 0001

Då var det dags för avslutningen av ännu en lyckad säsong av PokerStars European Poker Tour. Nu återstår bara finalen i Monte Carlo, en final som startar i morgon, den 12 april. Stora delar av världseliten kommer självfallet att finnas på plats för att slåss om det åtråvärda förstapriset, ett pris som i fjol landade på otroliga 1 825 000 euro och som vanns av ingen mindre än Gavin Griffin.

Under årets säsong, den femte i ordningen, har rekord efter rekord slagits gällandes prispengar och spelarantal. Det råder nog inge tvivel om att vi även kommer att se nya rekord i årets final, framför allt gällandes förstapris. Att förstapriset kommer att landa över 2 miljoner euro räknar nog de flesta med men frågan är bara hur högt över 2 miljoners kommer de att gå och vem blir den lycklige vinnaren? Hitintills under årets säsong har 24 728 000 euro delats ut i prispengar, en ökning med lite över 5 miljoner euro från ifjol och då har inte finalen spelats än!

Inköpet till årets final ligger precis som i fjol på €10 000+600 med en begränsning på 1000 spelare. Under fjolårets tävling fick vi se 706 spelare komma till start, en siffra som med största sannolikhet kommer att öka till årets tävling. Även antalet internetkvalificerade spelare har ökat från förra året då 192 till 241. Alla dessa spelare har lyckats kvalificera sig via online satelliter hos PokerStars.

Självfallet kommer vi på PokerNews att befinna oss på plats för att leverera live uppdateringar från finalen, intervjuer med spelare och resultat från respektive speldag. Vill du följa EPT-finalen, då är det hit du ska komma!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories