Historiska segrar i WPT turneringar

Historiska segrar i WPT turneringar 0001

Det hela inleddes förra veckan, då Phil Ivey, äntligen lyckades ta hem en seger i ett WPT-event. Detta kom vid "LA Poker Classic" där Ivey stod som segrare, en seger som gav honom en prischeck på 10 miljoner kronor. Segern fick han dock jobba för då han hade riktigt tufft motstånd vid finalbordet. Vad sägs om 11-faldige armbandsvinnaren i World Series of Poker, Phil Hellmuth och Nam Le som motståndare. Hellmuth slutade dock på en sjätte plats och Nam Le på en fjärdeplats. I heads-up segrade Ivey över Quinn Do efter att hans "död mans hand", A-8 stod mot Do´s 8-9. För sin andraplats fick Quinn Do ta emot 909 400 dollar.

Nu veckan efter skrevs det WPT-historia i World Poker Tour Celebrity Invitational som spelades i Los Angeles. Den världskända pokerspelaren Men "The Master" Nguyens fru blev, som första kvinnliga spelare någonsin, att vinna en WPT-titel då hon segrade i detta event. Van Nguyen slog Ethan Ruby i heads-up och tog hem segern och en prischeck på 100 000 dollar. Förutom prispengarna får även Van Nguyen även en plats i WPT-finalen som spelas i Las Vegas, värd 150 00 kronor.

När hon frågades vilket som betydde mest för henne, att bli första kvinna att vinna en WPT-titel eller att vinna titeln före sin man svarade hon till pokerlistings:

- Haha, jag kan knappt tro att jag är den första som tagit en WPT-titel. Min man stöttar mig i mitt pokerspelande och bryr sig inte om att jag vann en WPT-titel före honom.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories