EPT Warzaw - Tyskt överst på prispallen

EPT Warzaw - Tyskt överst på prispallen 0001

Finalen i EPT Warzaw var nu färdigspelad med en tysk spelare, Michael Schulze som segrare efter att ha besegrat portugisen Ricardo Souza heads-up. För sin vinst kunde Michael inkassera en check på $946 269. För andraplatsen fick Ricardo ta emot $536 276.

Tre svenskar fanns med i denna final men det skulle visa sig att korten inte föll i svenskarnas favör. Niclas Svensson blev först av svenskarna att lämna turneringen då hans pocket fyror inte stod efter att två högre par kommit ut på brädan. Niclas fick nöja sig med en sjundeplats och $119 911 i prispengar. Näst på tur stod Christian Öman som efter att ha träffat ett par i kungar med handen K-5 och en bräda som visade K-Q-7 till slut blev all-in på turn när en 9:a föll. Hans motståndare valde här att ställa all-in och Christian synade. Motståndaren satt med A-9 och svensken hade kommandot men med ytterligare en 9:a på rivern slogs spiken i kistan för Christian, som slogs ut på en femteplats efter att motståndaren träffat runner runner triss. För sin femteplats inkasserade han $192 423, pengar som han verkligen behövde efter att nyligen varit i Milano och spenderat stora delar av sin bankroll. Kvar fanns nu en svensk, Mikael Viberg, som efter en förödande hand, där Viberg satt med J-J mot motståndarens J-10 och en bräda som visade 9-8-3 tappade han större delen av sin stack då motståndaren fyllde sin stege då en Q föll på rivern. Mikael satt nu med dryga 100 000 marker kvar, marker som han lyckades dubbla upp redan i den efterföljande handen. Men ett par händer senare kom avgörandet efter att Michael höjt från knappen och Mikael synat med sina sista marker från mörken och visat upp 6-2 mot Michaels 4-4. Brädan kom 4-5-8-J-Q och med en triss för tysken så var turneringen över för Vibergs del. För tredjeplatsen fick han en prischeck på $315 375.

Heads-up matchen skulle pågå i drygt två timmar innan en vinnare till slut kunde koras. Avgörandet kom när Michael Schulze och Ricardo Souza var all-in med A-6 mot 7-7. Brädan föll 5-2-4, turn A och river 2. Med ett ess på turn säkrade Michael segern i detta event.

Näst ut väntar nu EPT San Remo som spelas mellan den 1-5 april. Säsongens sista event innan finalen i Monte Carlo. PokerNews kommer självfallet att befinna sig på plats vid bägge dessa event så till dess, ta de lugnt vid borden!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories