Spelare diskvalificerad från WSOP Circuit turnering

Spelare diskvalificerad från WSOP Circuit turnering 0001

Att det händer saker och ting i pokervärlden är ingen nyhet för oss som följer turneringar och cash spel världen över. Ena stunden slås det rekord, historia skapas och goda nyheter avlöser varandra. Det händer även av och till negativa saker inom denna annars allt så positiva bransch. Detta var precis vad som hände under ett WSOP Circuit event som spelades på Caesars Atlantic City då en spelare diskvalificerades från turneringen. Kanske inte låter allt för allvarligt men till saken hör att han diskvalifcerades när han befann sig i ledning, på finalbordet med endast fem spelare kvar! På grund av denna diskvalificering tilldelades han femte platsen och de övriga fyra gjorde upp om de kvarvarande placeringarna.

Detta var det första gången i historien som en spelare diskvalificerats från ett finalbord i ett World Series of Poker Circuit event. Till denna turnering hade otroliga 1056 spelare dykt upp till start, alla betalat de $200 som de kostade i inköp och däribland även Lesley S Thornburg från Richmond, USA. Han lyckades spela till sig en plats vid finalbordet och ledde turneringen när fem spelare återstod. Det var då de hände, att han diskvalificerades från turneringen på grund av osportsligt uppträdande vid finalbordet. Vid ett flertal tillfällen hade han varnats av turneringspersonalen för sitt uppträdande och till slut blev det helt enkelt en gång för mycket och personalen valde då att plocka bort honom från turneringen. Nolan Dalla, media ansvarig hos WSOP kom med följande uttalande om denna incident: (texten på engelska)

"Then, all hell broke loose. Literally. Holding onto a perilous chip lead, Thornburg lost self-control and began jamming chips into the pot with reckless abandon. Warned by tournament officials (repeatedly) to stack his chips properly and obey the rules, Thornburg crossed the final demarcation of everyone's patience when he shoved half of his stack into the pot and then later announced, "all in." Fed up with the annoying and confusing antics, officials announced Thornburg's immediate disqualification. Lesley Thornburg, a general contractor from Richmond, Va., earned $19,026 in prize money."

Thornburg plockades ur turneringen och så gjordes även hans marker. Spelet fortsatte sedan med fyra spelare och vanns tillslut av Frank Panetta från New Jersey, USA. För sin seger kunde han inkassera $76 104 i prispengar.

Slutresultat WSOP Circuit Caesars Atlantic City

Frank Panetta — $76,104

Andy Santiago — $42,824

Todd Rebello — $25,368

Lee Ervin — $22,197

Lesley S. Thornburg (disqualified) — $19,026

Edward "Yank" Sullivan — $15,855

Donald Mercer — $12,684

Mike "Karate Mike" Santoro — $9,513

Francis Snyder — $6,342

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories