Andreas Jörbeck vinner Late Night Poker

Andreas Jörbeck vinner Late Night Poker 0001

Tv-programmet som startande pokerbommen, Late Night Poker, har nu återvänt till tv-rutan och här om dagen avslutades årets upplaga med en svensk internetkvalificerad spelare, Andreas Jörbeck, som segrare. Bland gamla pokerrävar och växande pokerstjärnor var det denna internetkvalificerade spelare som tog hem segern. För segern kunde han inkassera 125 000 dollar, en trofé och framförallt äran över att ha vunnit denna tuffa final.

Andreas var förmodligen den minst kända spelaren under denna serie och hans väg till finalen förmodligen var den enklaste. I sitt heat hade han en galen amatör vid bordet, Agnieszka Rylik, som en efter en slog ut motståndarna tills bara Andreas fanns kvar. I heads-up gav hon dock bort allt till honom och han tog hem segern och gick därmed vidare till finalen. "Jag behövde inte fatta ett enda svårt beslut under mitt heat. Hon gjorde allt jobb och i heads-up kunde jag ta hem segern".

Inget kunde dock förbereda honom för finalen som väntade. Här skulle han ställas mot spelarna Andy Black, Ian Frazer, Roland De Wolfe och Surinder Sunar. Att han hade ett tufft finalbord framför sig rådde det inget tvivel om. Men efter att ha varit involverad i en 3-vägs pott med förhandsfavoriten Andy Black och Roland De Wolfe där Andreas pocket knektar stod hela vägen övertog han ledningen, efter att Andy försökt stjäla potten.

Strax efter slogs Black ut och kvar fanns då Andreas och Roland. Avgörandet kom när De Wolfe försökte sig på att stjäla en pott med en bräda som visade 6-10-10 bara för att se Jörbeck syna med A-10, en hand som stod hela vägen och Andreas tog därmed hem segern i Late Night Poker. Hans kommentar efter turneringen "Jag tanker inte låta denna seger stiga mig åt huvudet och säga att jag är ett proffs. Jag är en tävlingsmänniska och är oerhört glad över att ha lyckats utmanövrera några av de bästa pokerspelarna i värden."

Slutresultat finalbord Late Night Poker

1. Andreas Jorbeck $125,000

2. Roland De Wolfe $75,000

3. Andy Black $50,000

4. Surinder Sunar $30,000

5. David Tighe $20,000

6. Eddy Scarf $12,500

7. Ian Frazer $10,000

8. Maria Demetriou $7,500

Late night Poker sponsras av PartyPoker, skapa dig ett konto hos dem idag och kvalificera dig till detta event!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories