Timothy Vance segrade i EPT Köpehamn

Timothy Vance segrade i EPT Köpehamn 0001

Det skulle bli en amerikan som tog hem segern i PokerStars EPT Köpehamn. Segern satt dock hårt åt och det skulle dröja över fem timmar med tufft heads-up spel innan ett avgörande till slut kom. Dansken Sören Jensen gav hårt motstånd men fick till slut se sig besegrad av Timothy Vance från USA.

I finalen hade vi även en svensk, Patrik Andersson. Han inledde finalen som short-stacked med 283 000 marker. Enbart Simon Dorslund hade färre marker när finalen startade. Tyvärr, ur svenska ögon sett, blev Patrik den förste spelaren att slås ut ur turneringen. Hans K-6 all-in synades av Daniel Ryan som satt med A-5, en hand som stod sig då brädan blev helt blank och ingen av spelarna träffade. Med ess hög hand tog Ryan hem potten och slog ut svensken, som fick nöja sig med en åttonde plats och $113,151 i prispengar. Detta är dock en enastående prestation av Patrik i hans allra första EPT-turnering. Denna prischeck var även hans största vinst någonsin i ett live event.

Vance, som inledde finalen i en betryggande ledning, utnyttjade sin stack till fullo. Strax efter att Patrik slagits ut fick näste short-stack, Simon Dorslund, tacka för sig efter att Vance tvingat honom all-in. För sin sjundeplats fick han $159 250. Näst på tur stod Dervaux som slogs ut av Sören Jensen. Dervaux sjätteplats gav honom $201 158. Femma blev Daniel Ryan efter att han slagits ut av Rasmus Nielsen. Femteplatsen gav honom $255 648. Men det var också där som Nielsens tur tog slut. Han skulle bli näste spelare att lämna turneringen efter att Vance besegrat honom i en coinflip. För sin fjärdeplats fick Nielsen ta emot en prischeck på $310 119. Sist att lämna turneringen innan heads-up blev Magnus Hansen, som efter en tuff 3-vägs match till slut fick kasta in handduken. Han gick dock inte lottlös från finalen utan kunde inkassera $404 427 för sin tredjeplats.

Efter den fem timmar långa heads-up matchen kom till slut avgörandet till Tim Vance fördel. Spelarna limpade in och floppen kom {2-Clubs}{7-Clubs}{8-Spades}, en flopp som checkades av bägge spelarna. {3-Spades} föll på turn och Sören betade nu ut 115 000, något som Timothy snabbt synade. {4-Spades} föll sen på rivern och Sören annonserade då all-in. Han hann inte mer än säga orden innan Tim sagt att han synat samtidigt som han visade upp {a-Spades}{10-Spades} för nötfärgen. Segern var därmed ett faktum och Tim Vance blev årets mästare i EPT Köpenhamn. För sin seger inkasserade han 6 220 488 danska kronor. Förutom segern fick Tim även en biljett till EPT Monte Carlo som spelas under april månad. Sören fick för sin andraplats ta emot 3 521 429 danska kronor. Näst på schemat står nu EPT Polish Open som spelas den 11-15 mars på Hyatt Regency i Warszawa. Inköp till denna turnering ligger på 20 000+1 000 polska zloty. Därefter återstår bara EPT San Remo den 1-5 april innan det är dags för EPT finalen i Monte Carlo, den 12-17 april.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories