Svenska nomineringar till Scandinavian Poker Awards klara

Svenska nomineringar till Scandinavian Poker Awards klara 0001

Då var omröstningen till Scandinavian Poker Awards avklarad och det står nu klart vilka svenska spelare som blivit nominerade till denna, den andra upplagan av Scandinavian Poker Awards. En jury kommer den 18 februari att besluta vem de anser bör segra i de olika kategorierna. Dessa kategorier är: Bästa onlinespelare, bästa livespelare, årets kvinnliga spelare, årets nykomling och årets prestation. En svensk, norsk och dansk har nu tagits ut till dessa kategorier och juryn har nu det slutgiltiga ordet.

Genom en onlineomröstning, genomförd av PokerMagazine, Ace Magazine och norska Poker Magazine, lämnade drygt 3000 personer sina åsikter om vilken spelare den ansågs bör representera respektive land vid den slutgiltiga omröstningen. För Sveriges del föll rösterna enligt följande:

Bästa onlinespelare

Jonas "Nebuchad" Danielsson 51 % (vinnare)

Alex "TLK" Dalaklis, 21 %

Björn "Isbjörn" Isberg, 5 %

Bo "Legato" Sehlstedt, 23 %

Bästa livespelare

Christer Björin 43 % (vinnare)

Magnus Petersson, 14 %

Johan Storåkers, 29 %

Philip Yeh, 14 %

Årets kvinnliga spelare

Michaela Johansson 87 % (vinnare)

Karin Lundgren, 13 %

Årets prestation

Anders Henriksson 37 % (vinnare)

Christer Björin, 31 %

Mikael Norinder, 16 %

Gunnar Råbe, 16 %

Årets nykomling

Johannes Korsar 51 % (vinnare)

Michaela Johansson, 42 %

Pontus Gårdinger, 7 %

{banner}

Dessa vinnare ställs nu mot de norska och danska valen vid den slutgiltiga omröstningen som hålls i samband med EPT Köpenhamn. Kvällen innan spelstart i detta EPT-event hålls en gala där vinnarna presenteras. Värd för denna gala är ingen mindre än Daniel "kid poker" Negreanu. Här nedan ser ni ländernas representanter i de olika kategorierna:

Bästa onlinespelare

Jonas "Nebuchad" Danielsson (Sverige)

Gus Hansen (Danmark)

Stephan "Delegator" Kjerstad (Norge)

Bästa livespelare

Christer Björin (Sverige)

Gus Hansen (Danmark)

Trond Erik Eidsvig (Norge)

Årets kvinnliga spelare

Michaela Johansson (Sverige)

Camilla Denning (Danmark)

Annette Obrestad (Norge)

Årets prestation

Anders Henriksson (Sverige)

Søren Kongsgaard (Danmark)

Annette Oberstad (Norge)

Årets nykomling

Johannes Korsar (Sverige)

Søren Kongsgaard (Danmark)

Trond Erik Eidsvig (Norge)

Självklart hoppas vi på svenska framgångar i denna omröstning. Det råder inge tvivel om att de svenska prestationerna har varit helt enastående och detta bör också erkännas. En kategori som i mångas ögon redan är avgjord är vem som kommer att utses till årets kvinnliga spelare. Med Annette Obrestads framgångar från WSOPE samt från EPT så talar mycket till hennes fördel och de skulle nog förvåna många läsare om hon inte tilldelades detta pris. Vi återkommer efter omröstningen och presenterar vinnarna i de olika kategorierna.

Fler nyheter

Other Stories