Spelstart för dag 1a EPT Köpenhamn

Spelstart för dag 1a EPT Köpenhamn 0001

Då var den länge efterlängtade EPT-turneringen i Köpenhamn redo att starta. Detta EPT-event har sedan länge varit slutsålt, något som verkligen visar hur populärt detta PokerStars event är. Totalt väntas drygt 460 spelare göra upp om en prispott på nära 3 miljoner euro, ett rekord för detta event. Då ska vi tillägga att inköpet för årets event har ökat från fjolårets 37 500Dkk till årets på 50 000 Dkk. Även det maximala antalet spelare har stigit från fjolårets 400 till 460 i år.

Inför dagens spelstart finner vi ett stort antal svenskar, omkring 30 av de dryga 230 startande. Bland dessa svenskar finns en hel del tunga namn, spelare som fjolårets vinnare av EPT Köpehamn, Magnus Peterson. Vi kan även se Anders Henriksson, Jonas Molander, Mats Rahm, Fuat Can, Mohamed Kowssarie och Bengt Sonnert, för att nämna några. Andra intressanta spelare som kan hittas bland dagens spelbord är Daniel Negreanu, Julian Thew, Thor Hansen, Andreas Hoivold, Johnny Lodden, Dag Martin Mikkelsen, Annette Oberstad och Bertrand "Elky" Grospellier, Team PokerStars spelare och vinnare av EPT Bahamas (Pokerstars Caribbean Adventure). Team PokerStars har totalt fem spelare närvarande vid dagens start, förutom Grospellier och Negreanu finner vi även Bill Chen, Dario Minieri och Noah Boeken.

Dagens spelstart är satt till klockan 14:00 om allt går enligt plan. Vi har dock sett vid tidigare EPT-event att under de första speldagarna så händer de att man skjutit upp spelstarten med upp till en timme, oftast på grund av långa köer till registreringen.

Resultatet från dag 1a kommer att presenteras under tidig morgon i morgon. Se till att återkomma då. Vill ni inte vänta tills dess, då kan ni följa händelserna live via vår Live blogg (på engelska). Klicka bara på länken för att komma till bloggen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories