Darren Kramer vann Sydafrikas PokerNews Open

Darren Kramer vann Sydafrikas PokerNews Open 0001

Svensken Anton Bertilsson var den av de 8 spelare som låg bäst till inför starten av finalbordet i Sydafrika PokerNews Open men det skulle visa sig att denna ledning dessvärre inte blev så värst långvarig. Istället blev det Darren Kramer, som startade finalbordet från en mitt position, som spurtade och tog hem segern i detta event och därmed även förstapriset på $140 575.

175 spelare hade alla betalat de 25 000 rand, motsvarande $3600, för att delta i denna turnering och bland de spelare som fanns närvarande fann vi Tony "G" Guoga och inte minst Raymond Rahme som lyckades ta sig till finalbordet vid 2007 års World Series of Poker. Varken Tony eller Raymond lyckades dock ta sig till finalbordet i denna andra upplaga av Sydafrikas Open. Här nedan ser ni finalisterna i årets upplaga:

Finalbord Sydafrikas PokerNews Open

Stol 1: Berrny Lengenfelder — 218,000

Stol 2: Melanie Banfield — 412,000

Stol 3: Danny K — 286,000

Stol 4: Anton Bertilsson — 960,000

Stol 5: Michael Holm — 637,000

Stol 6: Grant Nelson — 822,000

Stol 7: Chris Convery — 555,000

Stol 8: Darren Kramer — 488,000

Anton Bertilsson, som inledde finalen i ledning, skulle få se sina marker försvinna fortare än han önskat sig då han blev förste spelare att lämna finale. I den avgörande handen var han all-in med {q-Clubs}{2-Clubs} och gick upp emot Chris Convery som satt med {j-Spades}{j-Hearts}. Knektarna höll och Anton blev därmed utslagen på åttondeplats. För detta fick han ta emot en prischeck på $16 573. Näste man att tacka för sig var Berrny Lengenfelder då hans {a-Diamonds}{10-Hearts} inte lyckades besegra Grant Nelsons {9-Clubs}{9-Spades}. För sin sjundeplats fick han $20 440.

Nelsons tur skulle dock inte hålla i sig och han blev den av finalisterna som slutade på sjätteplats, en plats som gav honom $24 257. Han följdes av Danny K på en femteplats ($28 074), Melanie Banfield på en fjärdeplats ($38 331) och Michael Holm på en tredjeplats ($63 845). Kvar i finalen fanns nu Chris Convery och Darren Kramer där Chris inledde heads-up matchen med dubbelt så mycket marker som Darren. Men Darren visade att vad som helst kan hända i poker och att ingenting är över förrän det sista kortet fallit. Han lyckades dubbla upp sig samt vinna ett par avgörande potter. Därefter var ställningen omvänd och de var nu Darren som satt I ledning. Avgörandet kom när Convery var all-in preflop med {10-Clubs}{6-Spades}, en all-in som Kramer synade med {4-Spades}{4-Hearts}. Convery tog ledningen med en bräda som visade {5-Hearts}{q-Spades}{6-Hearts}, en ledning som han behöll även efter att {7-Clubs} fallit på turn. Denna sjua gav dock Kramer ett stegedrag och han behövde nu en 3:a eller 8:a för att fylla sin stege. Och med {8-Diamonds} på rivern så var stegen ett faktum och Darren Kramer tog därmed hem segern i Sydafrikas PokerNews Open, en seger som gav honom en prischeck på $140 575. För sin andraplats fick Chris Convery ta emot $95 826.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories