Tillbakablick pokeråret 2007 - mars

Tillbakablick pokeråret 2007 - mars 0001

Under mars månad skulle pokervärlden återhämta sig en aning efter den turbulent tid som följde introduceringen av UIEGA. Allt eftersom våren närmade sig dök fler och fler goda nyheter upp och många började åter igen se ljuset efter den dystra tid som varit. Här följer delar av de som hände under mars månad 2007:

WTO lämnar beslut mot USA i Antiguamål — USA gjorde allt som stod i sin makt för att kringgå World Trade Organization ärende gentemot dem i detta Antiguamål. Men under mars månad nåddes en viktig milstolpe då WTO presenterade en 51 sidor lång rapport där de gav Antigua rätt.

D'Amato utnämnd till PPAs styrelseordförande —Alfonse D'Amato, förre detta amerikansk senator, utnämndes under mars månad till styrelseordförande för spelarorganisationen Poker Players Alliance (PPA). D´Amato som själv spelar poker under ett flertal år drog genast igång sitt arbete i Washington D.C, för att själv bli en viktig politisk aktör för pokern och dess spelare. Utnämningen av D´Amato som styrelseordförande ledde även till en kraftig ökning av medlemmar i PPA. Vid hans utnämning fanns omkring 160 000 medlemmar, en siffra som förväntades överstiga 850 000 vid årets slut.

NETeller meddelade distrubtionplan för utbetalning av pengar — Problem kring den ledande betaloperatören online, NETeller, fortsatte att skaka företaget och de förekom ofta i nyhetsrubriker under årets första månader. Efter att arresteringar utförts av amerikanska myndigheter frös myndigheterna omkring $55 till $60 miljoner i elektroniska överföringar samt att ytterligare $90 miljoner frystes på utländska konton. Efter detta inledde NETeller förhandlingar med amerikanska myndigheter kring dessa kapital. Även om en överenskommelse träffades mellan parterna under mars månad så skulle det dröja flera månader innan spelarna åter igen fick se sina pengar.

Stars Sunday Million firar jubileum med ökad prispott — PokerStars Sunday Millions blev efter introduktionen av UIEGA en regelbunden turnering bland amerikanska pokerspelare online, detta efter att PartyPoker lämnat den amerikanska marknaden. Även om turneringen erbjöd en garanterad prispott på 1 miljon dollar skulle den sällan stanna där utan överträffades gång på gång. Vid sitt jubileumsfirande beslöt Stars att öka potten i denna turnering under mars till 1.5 miljoner dollar. Även denna turnering skulle inte sluta vid denna prispott utan turneringens totala prispott hamnade tillslut på otroliga $2,101,600, utan tvekan den största Sunday Millions i turneringens historia. Ett avtal mellan de fem sista spelarna gjorde att spelarna gick från bordet med vardera hundratusen dollar. Vinnaren "Zeddor" tog hem segern och därmed de resterande pengarna som spelarna tävlade om. Hans totala vinst slutade på $131,972. Bäst betalt fick dock "nickym998" som genom avtalet lyckades förhandla till sig $160 950.

Harrahs och Bluff inleder WSOP media avtal — Media avtal för de större pokerturneringarna var något som växte fram under året. Detta hade utan tvekan ett inflytande i hur läsare online kunde följa dessa turneringar. Harrahs meddelade under mars månad att de ingått i ett fyrårigt avtal med Bluff Media för all media rapportering utanför tv-sändningar. Detta innebar att Bluff Media blev den officiella digitala media partner för WSOP, WSOP Circuit, WSOP Europa och andra WSOP events. Strax därefter ingick Bluff Media och PokerNews ett avtal om samarbete vid dessa events där Bluff Media kunde dra nytta av PokerNews erfarna personal.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories