Tillbakablick pokeråret 2007 - februari

Tillbakablick pokeråret 2007 - februari 0001

I fjol under denna mörka vintermånad lös nyheter från pokerkretsar upp närvaron för pokerspelare världen över. En välkommen nyhet som kom var lanseringen av World Series of Poker Europa. Månaden var även en dyster månad för ett flertal speloperatörer, då de tvingades till nedskärningar inom företagen på grund av den nya antispellagen i USA. Detta hände under februari:

Harrahs introducerade WSOP Europa — Pokervärldens kanske viktigaste serie turneringar, World Series of Poker (WSOP) fick ett välkommet tillskott under februari månad. Harrahs, ägare av varumärket WSOP, meddelade att de senare under året skulle hålla i den allra första europeiska upplagan av World Series of Poker. Denna serie turneringar skulle gå under förkortningen WSOPE. Denna serie bestod av totalt tre turneringar, inkluderat Main Event med ett inköp på £10 000. Trots att inköpet för denna turnering var dubbelt så mycket jämfört med sin amerikanska motsvarighet så lockade turneringen till sig stora delar av världseliten inom poker, alla med siktet inställt på att skriva pokerhistoria.

Doyle's Room lämnar den amerikanska marknaden. — Kanske den mest intressanta nyhet som följde efter introduceringen av den amerikanska antispellagen var hur legendaren inom poker, Doyle Brunsons pokerrum, Doyle Poker, lämnade den amerikanska spelmarknaden, trots tidigare försäkringar om att de inte hade för avsikt att göra detta. Men när nätverket Tribeca, som Doyle Poker tillhörde, lämnade den amerikanska marknaden fanns det längre igen möjlighet för dem att stanna kvar. De sålde sin amerikanska kundbas till operatören Full Tilt samtidigt som de aktivt jobbade med att rekrytera nya spelare från de övriga marknaderna. Senare under året fick dock detta en helt ny tvist då operatören åter igen öppnade dörrarna gentemot de amerikanska spelarna.

Jamie Golds rättstvist nådde förlikning — Den stämning som lämnats in av Bruce Crispin Leyser gentemot 2006 års WSOP mästare Jamie Gold nådde en förlikning tidigt under februari månad. Detta efter att domaren i målet Roger L. Hunt, meddelat Jamie Gold och hans advokat att bevismaterialet i ärendet var så pass övertygande att Jamie skulle förlora tvisten, om målet skulle hamna inför en jury. Leyser skulle få rätten till de 6 miljoner dollar enligt de avtal som slöts mellan honom och Gold innan 2006 års Main Event. Exakta detaljer kring denna förlikning har till dags datum aldrig avslöjats.

Tribeca slår sig samman med Playtech och lämnar den amerikanska marknaden — Sammanslagningar, uppköp och uttåg från den amerikanska marknaden var heta samtalsämnen under februari månad. Pokernätverket Tribeca Tables, som nyligen genomfört sammanslagningen med Tain Network slog sig samman med nätverket Playtech. Denna sammanslagning resulterade i att över 200 operatörer nu var samlade under ett och samma nätverk. De operatörer som tillhörde Tribeca fick dock ett dystert besked i och med denna affär. De tvingades, mot sig vilja, att lämna den amerikanska marknaden.

EU utmanar amerikansk ståndpunkt gentemot spelverksamhet online — En framträdande person inom EU, Internal Market Commissioner Charlie McCreevy, meddelade under februari månad att EU hade för avsikt att lämna in ett eget klagomål gentemot USA och deras beskyddande inställning mot spelverksamhet online. Detta kom som en reaktion till introduceringen av UIGEA.

Nedskärningar hos Paradise. Operatören ansluter sig till Boss Network — Förmodligen fanns det ingen operatör som drabbades hårdare av UIGEA än Paradise Poker. Drygt 75 % av deras trafik kom från den amerikanska marknaden, trafik som försvann när detta engelska företag inte längre kunde utöva sin verksamhet inom landets gränser. Förlusten av alla dessa spelare ledde till att Paradise Poker befann sig på en kritisk nivå och något behövdes göras relativt omgående om företaget skulle överleva. Under februari meddelande man från Paradise sida att de var tvungna att genomföra nedskärningar inom företaget samt att de hade för avsikt att ansluta sig till pokernätverket Boss. Detta betydde slutet för Paradise Poker som ett eget, standalone pokerrum, en av de äldsta operatörerna online.

Playboy ger sig in i pokervärlden — Detta är något för alla män som spelar poker. Playboy meddelande under denna månad att de låg i startgroparna för att lansera deras egna pokerrum, ett rum som skulle tillhöra Cryptologics nätverk. Playboy var först, av ett flertal större varumärken, att meddela sin avsikt att starta ett eget pokerrum. De ironiska med lanseringen av detta rum var att Playboy, ett varumärke som knappast kan bli mer amerikanskt, inte kunde ta emot amerikanska spelare.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories