EPT Dortmund - Resultat dag 1b

EPT Dortmund - Resultat dag 1b 0001

Under dag 1a fick vi se 198 spelare komma till start och under gårdagens dag 1b ökades antalet något då 213 spelare registrerat sig. Totalt fick vi alltså se 411 spelare komma till start i denna säsongs upplaga av EPT Dortmund. Med dessa antal spelare slutade den totala prispotten på 3 288 000 euro och med ett förstapris på drygt 800 000 euro. Exakt antal betalande platser är ännu inte klart men enligt uppgifter vi fått så planerar man att betala ut prispengar till plats 46

Då vi befinner oss i Tyskland är det inte så förvånansvärt att vi finner en majoritet av tyskar närvarande vid denna turnering. 131 av de 411 startande var tyskar. Därefter kom spelarna från Holland med 39 närvarande följt av Sverige som respresenteras av 29 närvarande spelare. Bland de svenskar som startande under dag 1b fann vi Gunnar Råbe, Anders Henriksson, Mikael Norinder, Tomas Brolin och Philip Yeh, för att nämna ett fåtal. Andra intressanta spelare som deltog under denna speldag var bland annat WSOPE mästarinnan Annette Oberstad, Daniel Negreanu, senaste EPT vinnaren Bertrand "ElkY" Grospellier som vann den allra första EPT turneringen som spelades utanför Europas gränser. Vi talar förstås om PokerStars Caribbean Adventure (PCA) som spelades på Bahamas under början av januari månad. Även fjolårets EPT Dortmund mästare fanns närvarande vid gårdagens spelstart, Norges Andreas Hoivold.

Dessvärre gick de inte som planerat för norrmannen, som fick se sig besegrad redan under sin första speldag. Bättre gick det däremot för Annette Oberstad som lyckades spela till sig dryga 50 000 marker. Ännu bättre gick de för Daniel Negreanu som slutade dagen med 59 900 marker. Bland övriga spelare som tog sig vidare till dag 2 fann vi Noah Boeken, Marcel Luske, Thor Hansen och Brandon Schaefer.

Med ytterligare fyra svenskar vidare från dag 1b så gick totalt nio svenskar vidare till dag 2. De fyra svenskar som tog sig vidare från dag 1b var Anders Henriksson, Tomas Brolin, Christoffer Sonesson och Björn Enberg. Bäst av de svenska spelarna inför dagens spelstart var Mats Iremark på en 17:e plats.

Startskottet för dagens spel gick vid 15-tiden och kanske direkt efter spelstart försvann dessvärre en av de nio svenskarna Mats Rahm fick se sig utslagen efter drygt 30 minuters spel. Även Team PokerStars Noah Boeken slogs ut strax efter att startskottet för dagens spel.

Under morgondagen presenterar vi de spelare som tagit sig vidare till dag 3. Vill ni inte vänta till dess kan ni följa händelserna via vår Live blogg.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories