EPT Dortmund - Resultat dag 1a

EPT Dortmund - Resultat dag 1a 0001

Då har de sjunde av totalt elva event av denna säsongs European Poker Tour startat, med gårdagens dag 1a. 197 spelare kom till start, alla med, alla med förhoppningar om att ta sig vidare till dag 2 i detta EPT-event. Spelstarten skulle dock försenas drygt en timme på grund av de stora intresset samt de långa köerna till registreringen.

Till slut kom spelet i alla fall igång och bland dessa 197 spelare som startade under gårdagens spel fanns några stora pokerprofiler, spelare som Katja Thater, Sorel "Imper1um" Mizzi, Juha Helppi samt rysslands Alex Kravchenko. Även en hel del svenskar fanns närvarande vid pokerborden. Bland annat fick vi se Hans Eskilsson i tidig action mot Sorel Mizzi, även Ramzi Jelassi, Mats Iremark samt Mats Rahm, för att nämna några, kunde hittas vid spelborden.

Av de 197 som startade dag 1a lyckades 70 spelare ta sig vidare till dag 2. Bäst gick det för fransmannen Chabot Cyrille som slutade dagen i ledning, som ende spelare över 100 000 marker. Hans totala markerskörd slutade på 111 000, drygt 40 000 mer än sin närmaste motståndare, Claudio Rinaldi från Schweiz, som landade på 71 300 marker och tog därmed andraplatsen efter den första speldagen. Bäste svensk återfanns på en nionde plats och var ingen mindre än Mats Iremark. Han satt efter dagens slut med 47 700 marker. Totalt fem svenskar lyckades ta sig vidare till fortsatt spel under dag 2. Förutom Mats Iremark gick även Mats Rahm (41:a plats), Thomas Petersen (45:e plats), Yngne Anderberg (46:e plats) och Ramzi Jelassi (48:e plats) vidare. Dessa spelare sitter med en stack från 20 500 ner till 16 500 med en medelstack efter dagens slut på dryga 28 300.

Idag klockan 15:00 startade dag 1b i EPT Dortmund och dagens antal spelare förväntas landa på ungefär samma antal som under gårdagen. Bland de spelare som startar idag återfinns fjolårets mästare från Norge, Andreas Hoivold, den senaste EPT vinnaren Bertrand "Elky" Grospellier som vann nyligen vann PCA, den allra första EPT turneringen som spelats utanför Europas gränser, regerande WSOPE mästarinnan Annette "Annette_15" Oberstad, Daniel Negreanu samt Sveriges Anders Henriksson. Vi kommer under morgondagen att presentera resultatet från dag 1b så återkom då.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories