Aussie Million – Main Event färdigspelad med ryskt i toppen

Aussie Million – Main Event färdigspelad med ryskt i toppen 0001

Då var årets upplaga av Aussie Millions färdigspelad och det hela avslutades med finalbordet i Main Event. De sju kvarvarande spelarna hade alla siktet inställt på förstapriset på 1.65 miljon dollar. Även den spelare som slutade på en andraplats skulle kunna titulera sig miljonär då den placeringen betalade 1 miljon.

När finalen inleddes satt greken Michael Chrisanthopoulos med en betryggande ledning. Över 40 % av alla marker i spel fanns framför denna spelare och med en sådan ledning hoppas han på att ta hem förstapriset. Det skulle dock visa sig att inte hålla hela vägen då han slogs ut på en tredjeplats, en plats som gav honom en prischeck på $700 000.

Erik Seidels långa erfarenhet inom poker kom honom väl till pass i denna turnering. Han inledde finalen som fjärde bäste spelare och lyckades ta sig till en heads-up mot den ryske spelaren Alexander Kostritsyn. En heads-up som skulle vara lite över 2 timmar, innan avgörandet tillslut kom. Hand #178 så höjde Seidel upp till 300 000 preflop och Kostritsyn synade. Floppen kom {j-Diamonds}{8-Spades}{7-Spades}. Ryssen checkar och Seidel betar då ut 550 000. Han motståndare svarar då med att göra en check-raise all-in, något som Seidel synar. Spelarna visar upp {j-Hearts}{9-Hearts} för Kostritsyn som satt med toppar och stegedrag. Seidel visade upp {a-Spades}{q-Clubs} för två överkort och möjlighet till runner runner färg. Men med {k-Hearts} på turn och {3-Hearts} på rivern så var Main Event färdigspelat. Alexander Kostritsyn tog hem sergern i 2008 års upplaga av Aussie Millions och Erik Seidel slutade på en andraplats.

Slutresultat finalbordet Aussie Millions Main Event (prispengar i AUD dollar)

1 - Alexander Kostritsyn - $1,650,000

2 - Erik Seidel - $1,000,000

3 - Michael Chrisanthopoulos - $700,000

4 - Peter Ling - $500,000

5 - Nino Marotta - $400,000

6 - Antonio Casale - $300,000

7 - Peter Mobbs - $225,000

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories