Aussie Millions Event #13 Heads-up Championship – David Sonelin utslagen i kvartsfinal

Aussie Millions Event #13 Heads-up Championship – David Sonelin utslagen i kvartsfinal 0001

Svensken David Sonelin, var som ende svensk vidare till kvartsfinalerna i detta, de sista eventet i Aussie Millions. Event #13 var en $5300 Heads-up Championship turnering och David lyckades här ta sig till de sista åtta spelarna efter strålande spel under gårdagen. Inför dagens kvartsfinal skulle han ställas mot en tuff motståndare, Jeff "ActionJeff" Garza. Matchen som gick till tre omgångar avgjordes dessvärre till Garzas fördel och David slogs därmed ut i kvarten.

David tog dock ledningen i denna match men genom en hel del tur lyckades Garza utjämna till 1-1 i omgång två. Avgörandet kom när David var all-in med K-10, något som Garza synade med A-3. Med ett ess på floppen såg de tungt ut för svensken. Han hade dock outs då han lyckats floppa ett hålstegedrag med en bräda som visade A-J-5. När en 10:a kom på turn öppnades ytterligare dörrar för David men med en blank river så var turneringen över för hans del. Han kan trösta sig lite med att den som slog ut honom tog senare hem segern i detta event. För sin kvartsfinalplats fick David ta emot en prischeck på $20 000.

Jeff Garza skulle som sagt bli den lycklige spelaren som tog hem segern i detta event. I semifinalen ställdes han mot Xuan Nguyen, en match som även den gick till tre omgångar. Precis som mot David fick Jeff en tung start då Xuan tog ledning med 1-0 efter att Garza gått all-in när Xuan fyllt en kåk med tior på topp. Garza skulle dock komma igen och vinna två omgångar efter varandra för att ta hem segern i denna semifinal.

I finalen ställdes Garza mot Masaaki Kagawa och matchen skulle vara i totalt 2 ½ timme. Precis som i kvarten och semin gick Garza jobba sig tillbaka från ett underläge då Masaaki tog ledningen med 1-0. Inte utan en stor mängd tur, speciellt i en pott då Masaaki var all-in med K-9 mot Jeffs J-8. Floppen kom 9-4-4 och det såg riktigt lovande ut för Masaaki men genom ett smärre mirakel lyckades Jeff få runner runner stege via en 7:a på turn och en 10:a på rivern. Genom dessa två mirakelkort lyckades han utjämna till 1-1. Avgörandet kom när Masaaki lyckades fylla en stege på turn samtidigt som Jeff fyllde en färg. Bägge spelarna var all-in och Jeffs färg höll och segern var därmed säkrad. För sin seger fick Jeff Garza ta emot en prischeck på $100 000, för sin andraplats kunde Masaaki Kagawa inkassera $60 000.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories