Tony G vinner turnering - Donerar vinst till välgörande ändamål

Tony G vinner turnering - Donerar vinst till välgörande ändamål 0001

De flesta inom pokerkretsar vet vem Tony G är. Om inte så känner i alla fall tittarna igen honom från hans "trashtalk" vid spelborden. Även om han kanske framstår som en "bad boy" så har han gång på gång bevisat motsatsen.

Efter vinsten i Betfairs Asian Poker Tour i Singapore beslöt Tony G att donera hälften av sin vinst till välgörande ändamål. Med sin donation där ville Tony G påvisa att poker inte enbart handlar om pengar, även om hans donation, i förhållande till donationer från personer som Bill Gates kanske anses som liten så menade Tony att det var tanken som räknas.

Nu i Moscow Millions, där huvudsponsorn Full Tilt Poker, drog sig ur i sista sekunden, så var det Tony G som drog det längsta strået bland de 53 spelare som dök upp till start. I typisk Phil Hellmuth maner kom Tony till bordet, långt efter att turneringen startats. Även om han i tidigt skede tappade halva sin stack så lyckades han genom gott tålamod och bra spel hämta igen det han förlorat och sen till slut ta hem segern i eventet. Segern gav honom en prischeck på $205 000 samt ett guldarmband. Precis som i Betfairs Asian Poker Tour så valde Tony G även här, i Moscow Millions, att donera sina prispengar, denna gång till föräldralösa barn. Han sa i en kommentar:

-Det känns bra att vara i en sådan situation där jag kan skänka bort de pengar jag vinner i turneringar.

Det som nu fått uppfattningen att Tony G skulle vara en riktig "bad boy" från allt hans trashtalk vid spelborden kanske nu borde ändra sin åsikt. Om något så har Tony visat att han har ett gott hjärta och att han verkligen gör det han kan för att hjälpa de mindre lottade människorna i världen.

[B][I]Dagens PokerNews tips: Vill du ha chansen att spela mot denna "bad boy" vid pokerborden, varför då inte skapa dig ett konto hos Tony G Poker och spela i några av deras Bounty turneringar. Slå ut Tony från turneringen och du får en extra slant i plånboken. Ta dessutom del av vår exklusiva insättningsbonus på 200 % upp till $600 vid din första insättning![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories