2007 års Europaranking i poker inför en spännande upplösning

2007 års Europaranking i poker inför en spännande upplösning 0001

Med jul och nyår bara ett par veckor bort, är det inte långt kvar tills det står klart vem som hamnat högst på Mansion Pokers Europaranking för 2007. När det gäller förstaplatsen så har vi inte sett några förändringar. Här har Sören Kongsgaard befunnit sig under större delen av året, än finns det chans till förändringar i toppen

Vinnaren får inte enbart den eftertraktade titeln som Europas främsta pokerspelare under 2007. Han eller hon får även en prischeck från Mansion Poker på 20,000 pund, inga dåliga pengar att lägga till högen prispengar som spelat in under året.

Kongsgaard tog ledningen efter sin tredjeplats i EPT-finalen i Monte Carlo i mars. Utöver dettas har han även vunnit tre större pokerturneringar under året, samt lyckats spela till sig en andraplats. Om man summerar årets alla placeringar och vad dessa har genererat i prispengar, hamnar Sören på strax över en miljon euro inspelat, bara i år.

Han kan dock inte andas ut och känna sig säker. Hack i häl ligger Norges Trond Eidsvig, som visat riktigt god form under den senaste tiden. Han har bland annat tagit sig till finalborden vid både EPT Barcelona och EPT Dublin. Under november månad gick han även och vann Lido Pokerturneringen i Amsterdam, vilket gav honom över 600,000 euro i prispengar. Även han har spelat in över en miljon euro under årets lopp.

Namnet Andreas Krause är förmodligen relativt okänt för oss svenskar, men i Österrike är det en helt annan historia. Där är han med största sannolikhet den mest profilerade pokerspelaren genom tiderna. Denne tyskfödde pokerspelare håller för närvarande tredjeplatsen i Europarankingen, detta efter prestationer i Österrike där han lyckats ta sig till hela åtta finalbord och vunnit två av dessa. Förutom detta har han även lyckats få till andra, stora resultat runt om i Europa, därav hans tredjeplats i rankingen.

Två spelare som verkligen har potentialen att komma från "ingenstans" och ta hem denna titel är Annette "Annette_15" Obrestad och Julian Thew. Bägge dessa spelare har lyckats med bedriften att få till riktigt bra placeringar direkt i anslutning till varandra. Annette vann hon den allra första upplagan av World Series of Poker Europa som hon sedan följde upp med en andraplats i nästföljande EPT turnering. Efter sin seger i WSOPE klättrade Annette över 404 placeringar i Europarankingen och till femte plats. Efter den nesliga förlusten i heads up i EPT Dublin, hoppade hon upp ytterligare ett steg till fjärde plats.

När det gäller Thew så lyckades han med att ta hem segern först i GUKPT, vilket han sen följde upp med att vinna EPT-eventet i Baden i början av november. Senare, i slutet av månaden, tog han en andraplats i UK Poker Tour, en turnering i London med 1000 pund i inköp. Just nu ligger Julian femma på Europarankingen.

Strax bakom dessa två återfinns Dave Colclough, som efter segern i GUKPT i Manchester verkligen gjorde ett hopp upp i ranking. Även han har potential och erfarenhet att påverka denna lista ända in i de sista.

Även om vi nu befinner oss i december månad, återstår det gott om turneringar som kan ändra ordningen i denna lista, ni ser här nedan, drastiskt. Vem av dessa spelare som kommer att ligga överst i listan när 2008 inleds återstår att se.

1 - Sören Kongsgaard (Danmark)

2 - Trond Eidsvig (Norge)

3 - Andreas Krause (Tyskland)

4 - Annette Obrestad (Norge)

5 - Julian Thew (England)

6 - Dave Colclough (England)

7 - Sebastian Ruthenberg (Tyskland)

8 - Dave Smith (England)

9 - Erich Kollmann (Österrike)

[I]Dagens tips från PokerNews: Om du som pokerspelare söker turneringar med ett bra värde, då finns det egentligen bara en operatör som gäller. Mansion Poker och deras garantiturneringar har under en längre tid erbjudit sina spelare ett otroligt värde, något som de fortsätter att göra. Så missa inte din chans att utöka din bankroll genom att spela någon av Mansion Pokers turneringar![/I]

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories