Köp av Harrahs nu godkänt av Nevada

Köp av Harrahs nu godkänt av Nevada 0001

Förra veckan godkände staten Nevada förslaget om uppköp av Harrahs Entertainment. De privatägda företagen Apollo Management och TPG Capital la under april månad fram förslaget om att köpa upp Harrahs, något som Harrahs aktieägare godkände vid en omröstning. Men på grund av lagar och regler så var de tvungna att få förslaget godkänt både bland amerikanska och internationella instanser. EU och de flesta amerikanska staterna, som involverades i detta ärende, hade redan godkänt detta men på grund av sin omfattande verksamhet i staten Nevada så ärendet ut på tiden. Man väntar fortfarande på besked från National Indian Gambling Commission, ett beslut som väntas komma i slutet på månaden. Vid en omröstning förra månaden hos Nevada Gaming Commission godkändes förslaget av en enhällig kommitté.

"Vi är oerhört glada över att Nevada Gaming Commission och dess motparter hos Nevada Gaming Control Board samt andra involverade instanser godkänt detta förslag, sa Gary Loveman, styrelseordförande och VD hos Harrahs Entertainment. "Övergången till att bli privatägda kommer absolut att gynna våra kunder i slutändan. Det kommer även att stärka vår utveckling gentemot den internationella såväl som på den amerikanska marknaden."

Nyckelfrågor som diskuterades hos kommissionen var frågan om Harrahs nuvarande expansionsplan, om att satsa 2.1 miljarder dollar på framtida expansion. Kommissionen var oroliga över hur de eventuella nya ägarna skulle ställa sig till denna plan, om de enbart var ute efter att göra en snabb förtjänst och sen avveckla företaget. Marc Rowan TPG direktören Kelvin Davis försäkrade dock kommissionen om att deras involvering är på lång sikt. "Vi är inte ett företag som är ute efter att göra en snabb förtjänst", sa Loveman.

Slutförandet av denna affär är beräknad att genomföras i början av 2008 nu när de flesta frågor är avklarade i Nevada. Ett fåtal frågeställningar återstår men de beräknas bli klara om ett par dagar eller i början av nästa månad. Därefter finns inget som står i vägen för denna affär. Självfallet kommer vi att följa utvecklingen kring detta och väntar med spänning på att se om denna affär kommer ha någon påverkan på pokern både i Las Vegas och resten av världen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories