European Poker Awards

European Poker Awards 0001

För någon dag sedan på Aviation Club i Paris höll den årliga European Poker Awards. Bland bland de olika kategorierna fanns en svensk i år, under kategorin "Poker staff of the year". Tinna Korpela blev en av de fem personer som nominerats i denna kategori.

Det var inte till mångas förvåning att se Annette Oberstad nominerad i årets upplaga. Det som dock kanske förvånade några var antalet nomineringar hon fick. Tre blev det totalt där hon nominerats i kategorierna årets turneringsspelare, årets nykomling och årets bästa kvinnliga pokerspelare. Hennes enastående prestationer under sista halvan av året talar helt enkelt för sig själv. Först vinsten i WSOPE följt av andraplatsen i EPT Dublin. Här nedan ser ni vilka som nominerats till respektive kategori. Vinnaren presenteras under de nominerade.

Årets Pokerpersonal:

Nomineringar:

• Orla Roche (Irland)

• Madeleine Harper (England)

• Thomas Kremser (Österrike)

• Rob Yong (England)

• Tiina Korpela (Sverige)

Vinnare: Madeleine Harper

Inte för att man ska dömma på förhand men här skulle vi nog säga att kampen står mellan Julian Thew från England och Rysslands Alex Kraychenko. Även om de andra tre spelarna har visat enastående prestationer från årets så har dessa två verkligen utmärkt sig med det där lilla extra som gör att det verkligen har ögonen på sig.

Årets spelare:

Nomineringar:

• Julian Thew (England)

• Alex Kravchenko (Ryssland)

• Carlos Mortensen (Spanien)

• Andreas Krause (Tyskland)

• Roland de Wolfe (England)

Vinnare: Alex Kravchenko (Ryssland)

Kravchenkos prestation från årets World Series var helt enastående, något han sedan följde upp med att ta sig till finalbordet i WSOPE. Han har verkligen gjort sig förtjänt att utses till "Årets spelare", trots det hårda motståndet och då speciellt från Julian Thew.

Bland nomineringarna för årets turneringsspelare så återfanns naturligtvis Alex Kravchenko vid sidan av Annette Oberstad. Dessutom nominerades Carlos Mortensen, Ram Vaswani samt Bruno Fitoussi för deras turneringsframgångar under årets lopp.

Årets turneringsspelare:

Nomineringar:

• Bruno Fitoussi(Frankrike)

• Alex Kravchenko (Ryssland)

• Annette Obrestad (Norge)

• Carlos Mortensen (Spanien)

• Ram Vaswani (England)

Vinnare: Annette Oberstad

Hennes prestationer med sergern i World Series of Poker Europa samt en andra i European Poker Tour Dublin tillsammans med andra framträdande turneringsplaceringar var onekligen det som avgjorde det hela till Annettes fördel. Utan tvekan en titel hon gjort sig förtjänt av.

Under nästa kategori, årets bästa kvinnliga pokerspelare stod mellan två av de fem nominerade, Katja Thater och Anette Oberstad. Många skulle nog anse att Annette har övertaget här men vi får inte glömma bort Katja som visat otroliga framgångar under året med bland annat en femte plats i EPT Warzawa i januari i år, med en femte och första plats vid årets World Series of Poker samt penningplacering vid debuten av årets säsong av EPT i Barcelona.

Europas bästa kvinnliga pokerspelare:

Nomineringar:

• Katja Thater(Tysland)

• Jen Mason (England)

• Annette Obrestad (Norge)

• Isabelle Mercier (Kanada)

• Ekaterina Rimskaya-Korsakova (Ryssland)

Vinnare: Katja Thater (Tyskland)

Sektionen årets nykomlingar fullständigt dominerades av skandinaviska spelare, även om vi tråkigt nog inte hade någon svensk respresenterad. Med två norska och två danska spelare av de totalt sex nomineringarna så var sannolikheten väldigt stor att någon av dessa fyra spelare skulle gå hem med titeln som årets nykomling.

Årets nykomling:

Nomineringar:

• Nikolaus Jedlicka (Österrike)

• Annette Obrestad (Norge)

• Sören Kongsgaard (Danmark)

• Praz Bansi (England)

• Sander Lyloff (Danmark)

• Trond Eidsvig (Norge)

Vinnare: Sören Kongsgaard (Danmark)

Det förvånade kanske inte allt Sören tog hem denna titel då han trots allt befunnit sig i toppen av Europa rankingen under större delen av året, ända sedan mars i år. Många kanske hade trott att titeln skulle tillfalla Annette efter hennes två riktigt stora prestationer i WSOPE och EPT men det räckte uppenbarligen inte till för att bemäktiga Sören i år.

Stora gratualtioner till alla årets vinnare och önskar alla ett fortsatt gott spelår under 2008. Självfallet hoppas vi att få se fler svenska nominerade under nästa år och visa världen varför vi är ett sådant fruktat land inom poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories