WSOP 2018

Poker SM uppdatering – Ikväll startar Main Event dag 2

Poker SM uppdatering – Ikväll startar Main Event dag 2 0001

Som ni alla vet så är poker-SM i full gång hos NordicBet poker och ikväll klockan 19:00 startar dag två i detta event. 2666 spelare hade alla siktet inställt på första priset när dag ett inleddes igår men bara 320 lyckliga spelare lyckades ta sig vidare till dagens spel. Dag tvås spel kommer att pågå tills enbart finalbordet återstår, vilket kan innebära att spelarna kan få sitta in på morgontimmarna innan personalen från NordicBet avbryter spelet inför finalbordet. Fialen i SM kommer att spelas först på fredag, när de resterande SM deltävlingarna har avgjorts.

Hitintills så har två svenska mästare korats, i NL Texas Hold´em short-handed samt i Mörkpoker (5 card draw) som spelades i fredags respektive lördags. Fredagens short-handed turnering lockade till sig 513 spelare och bäst av allt gick det för Göran Backlund som tog hem segern, en SM-titel samt $12 336 i första pris. Mörkpoker turneringen lockade dock inte till sig fullt så många som den inledande turneringen gjorde. Här gjorde 92 spelare upp om ett första pris som slutade på $2990. Högst på prispallen hamnade Joakim Jägerving som bland annat besegrade Ken Lenaárd vid finalbordet.

Ikväll fortsätter dock slaget om det mest åtråvärda första priset på $191 500 som vinnaren av Main Event erhåller. Turneringen i sig bjuder på ett riktigt övervärde för spelarna på drygt $323 000. Även om detta är den ena SM-tävlingen som sanktioneras av Svepof (Svenska Pokerförbundet) så råder det nog ingen tvivel om att Svenska Spels upplaga, som spelades tidigare i år, lockade till sig delar av den potentiella kundbas som spelade i fjolårets SM hos NordicBet. Totalt så har årets upplaga tappat drygt 1300 spelare från ifjol och Svenska Spels motsvarighet kan vara en av förklaringarna. Frågan är dock om Svenska Spel kommer att, i framtiden, få fortsätta att hålla sin version av Poker-SM. Pokerförbundet, tillsammans med sitt juridiska ombud, överlämnade en processvarning till Svenska Spel gällnade varumärkesintrång. Vad resultatet blir i denna fråga återstår att se, kanske det blir två upplagor av Poker-SM även nästa år eller så vinner Svepof och Svenska Spel tvingas backa.

Gällandes resultatet i årets upplaga av Poker-SM så får vi vänta tills på lördagsmorgonen innan vi kan namnge årets svenska mästare i Texas No Limit hold´em. Vi på PokerNews kommer självfallet att följa utvecklingen i Main Event och presenterar finalisterna, så fort det står klart vilka de är.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories