Norinder till finalbordet i Amsterdam

Norinder till finalbordet i Amsterdam 0001

Mikael Norinder är en av Sveriges mest välkända pokerspelare och tillika Unibets nya ansikte utåt. Nu har han bevisat att hans plats som lagkapten för deras "Nordic Poker Team" inte var obefogad. Inför finaldagen av Master Classics of Poker i Amsterdam, ligger svensken på tredje plats efter att ha varit den mest sevärda spelaren i turneringen så här långt.

- Jag är grymt nöjd med spelet hittills och jag känner att jag har hygglig chans att ta hem turneringen nu, säger Mikael till PokerNews.

Efter första dagen i onsdags lyckades Mikael bygga upp en bra stack med aggressivt spel.

- Jag låg på nionde plats och det känns alltid bra att ha lite marker att jobba med inför fortsättningen. Redan tidigt under dagen lyckades jag slå ut en tight finländare som hade lite otur när han träffade mellanstege mot min nötstege. Därefter blev jag förflyttad till Johnny Loddens bord och vi hade några sköna fighter.

Lodden höjde upp som vanligt i en pott där Norinder synade med 5-3 i ruter med planen att bluffa på en senare gata. En spelare till synar och floppen kom med två hjärter.

- Lodden betade ut 4k, jag synade och den tredje spelaren höjde upp till 12k. Lodden vek sig och jag synade igen. På turn kom ett tredje hjärter och vi checkade båda. På river ligger 70k i potten och ett fjärde hjärter kom på bordet. Då hörde jag hur han suckade till innan han checkade, jag betade ut ordentligt, han la sig och jag visade upp min bluff.

I handen därpå höjde Lodden upp till 5k och Norinder synade med par i sjuor. Floppen kom K73, Lodden checkar, svensken betar 5k och får syn. På turn kommer en kung till, check, Norinder betar nu 15k och får syn igen. - - Jag vet då att han har en kung och när det kommer en nia på river checkar han igen, jag betar tungt igen och Lodden synade till slut efter lång fundering och visar upp K-J.

På den första timmen av dag 2 gick Micke från 50k till ledning med 170k och behöll ledningen hela vägen fram till ett par timmar före slutet av dagen. Svensken tappade ledningen efter en stor förlorad pott mot Noah Boeken där Mickes AQ förlorade mot holländarens K4 när en fyra kom på river.

- Jag vann ändå ett par roliga potter själv också. Bland annat än där en spelare gick all-in när jag hade höjt upp före floppen med 9-7 i spader. Jag sa "this is a true gamble" innan jag synade hans 148k all-in och floppen komm 994. Lite tur måste man ha ibland, säger Micke.

När spelet avbröts då finalbordsbubblan gick, satt Micke fint på tredje plats med 647k. Norrmannen Trond Eidsvig leder och på finalbordet finns också Christian Grundtvig från Danmark och hemmasonen Noah Boeken. Imorgon följer vi finalbordet och rapporterar sedan om händelserna här på se.PokerNews.com. Vi önskar också Micke lycka till inför lördagens spännande upplösning.

Norinder till finalbordet i Amsterdam 101

Vill du, precis som Mikael Norinder, vara med i Unibets Nordic Poker Team, ladda då ner Unibets mjukvara via PokerNews och spela till dig en plats. Passa samtidigt på att ta del av vår insättningsbonus på upp till $100!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories