Nicklas Nordblom SM-mästare i Svenska Spels onlinepoker

Nicklas Nordblom SM-mästare i Svenska Spels onlinepoker 0001

Namnet Nicklas Nordblom är kanske för många relativt okänt, men säger man istället "RulleKung", som är hans spelarnick, då vet plötsligt de flesta vem de är man talar om och det var just han som tog hem segern i poker-SM som anordnats av Svenska Spel nu i helgen. Efter en maraton match lyckades han tillslut avgöra heads-up spelet och ta hem titeln "Svensk Mästare 2007" och drygt 1 miljon kronor i prispengar.

2210 spelare gjorde alla upp om en total prispott på omkring 4 miljoner kronor. Nog var det både SM-titeln och prispengarna som lockat dessa spelare till svenska spel denna söndagskväll. Nybörjare som proffs hade alla siktet inställt på prispengarna. Nordblom är dock nybörjare inom poker utan har försörjt sig på spelet under ett par års tid och skulle själv kalla sig för semi-proffs.

Finalen, ett riktigt maratonspel, pågick i tio timmar och avgjordes först tidigt på måndagsmorgonen. Givetvis så tog detta på krafterna för spelarna, även hos Nicklas men efter finalen så sa han:

- Just nu är jag trött men självfallet jättelycklig.

Om spelet så hade han följande att säga:

- Jag fick en bra start och byggde upp min stack ganska tidigt. Det gjorde att jag kunde vara aggressiv. Jag fick flera bra händer som jag fick bra betalt för, och i takt med att stacken växte blev det ju mer och mer lättspelat.

Detta var utan tvekan den största turneringen som svenska spel hitintills anordnat, både vad de gäller spelarantal och prispengar. Thomas Falkenström, försäljningschef för Svenska Spels nätpoker sa följande i ett uttalande:

- Vi är oerhört nöjda med SM-turneringen. Intresset och responsen från spelarna överträffade våra vildaste drömmar.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories