Boris Becker - Team PokerStars senaste tillskott

Boris Becker - Team PokerStars senaste tillskott 0001

De flesta av oss känner igen namnet Boris Becker från tennisvärlden. Men för er som inte vet vem han är så var han under 80 och 90-talet en världsstjärna inom tennis med bland annat sex grandslam titlar i baggaget. Han gjorde grandslam debut som 16-åring 1984 men hans stora genombrott kom först året efter då han besegrade Sveriges Stefan Edberg i finalen om juniorvärldsmästartiteln.

Under 1997 la Boris Becker upp tennisracket på hyllan och avslutade därmed sin tenniskarriär. Men nu, tio år senare, inleder han en ny, som pokerspelare för PokerStars. Hans intresse växte vid sidan av hans tenniskarriär, som ett hjälpmedel till att förbättra hans koncentrationsförmåga. Becker kommer nu att använda sig av de kunskaper han skaffade sig vid pokerborden samt att dra nytta av andra färdigheter från sin tidigare tenniskarriär, färdigheter som att kunna fatta beslut under pressade situationer, använda sig av den psykologiska aspekten samt tillämpa en utvald strategi, alla viktiga komponenter såväl i tennis som i poker.

Boris främsta uppgift inom PokerStars kommer att vara som pokerambassadör, representera PokerStars i både live och online spel samt att medverka i reklamkampanjer i TV. Men först så kommer han att påbörja ett träningsprogram i syfte att utveckla och förbättra sina pokerkunskaper ytterligare. Som del i programmet står även spel i PokerStars EPT deltävling i Dortmund samt EPT finalen i Monte Carlo. Här kommer han att ställas mot världseliten inom poker och kommer på så sätt att verkligen få visa vad han går för.

Som in vet så bevakar vi på PokerNews PokerStars EPT event. På så sätt kan ni följa både Boris och alla andra spelares framgångar från de kommande turneringarna, inklusive finalen i Monte Carlo. Näst på schemat står EPT Prag som startar den 10 december. Därefter tar de ett jul- och nyårsuppehåll för att sen komma tillbaka med spel från Paradise Island i Bahamans den 5 januari. De följs av EPT Dortmund som startar den 29 januari, EPT Köpenhamn den 19 februari, EPT Polen den 11 mars, EPT San Remo den 1 april och avslutningsvis EPT Monte Carlo den 12 april.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories