Bo Sehlstedt tog andra plats i High Roller APPT turnering

Bo Sehlstedt tog andra plats i High Roller APPT turnering 0001

I skuggan av PokerStars APPT Main Event spelades en High Roller turnering med $15 000 i inköp, fördelat över två dagar. 64 spelare kom till start i detta event och igår inleddes finalen med ingen mindre än Bo "Legato" Sahlstedt med bland de nio finalisterna. Liz Lieu, som med sitt andra finalbord i dessa APPT event verkligen bevisade varför hon tillhör världseliten inom poker. Förutom Liz och Bosse så fick vi se Tony Ng, från Bad Boys Invitational vid PokerNews Cup, superproffset John Juana och Emad Tahtouh som bland annat har en andraplacering bakom sig från EPT London 2006.

När finalbordet inleddes såg ställningen ut enligt följande:

Seat 1: John Juanda, USA (74,000)

Seat 2: Scott Numoto, USA (47,000)

Seat 3: Emad Tahtouh, Australien (343,500)

Seat 4: Bo Sehlstedt, Sverige (127,000)

Seat 5: Liz Lieu, USA (48,500)

Seat 6: Eric Assadourian, Australien (120,500)

Seat 7: Tony Ng, Hong Kong (57,500)

Seat 8: David Paul Streicke, Hong Kong (142,000)

Emad Tahtouh startade finalen i en betryggande ledning, med över dubbelt så mycket marker som andraplatsinnehavaren, David Streicke. Bosse inledde finalen med den tredje största stacken.

Redan i hand nio skulle vi få se action då Liz slogs ut av Tony Ng. Tony var all-in och efter lång betänketid synade tillslut Liz och visade upp A-10. Men Tony satt med A-Q och hade henne dominerad i både kort och marker. Med floppen KJ2 följt av en tia på turn, träffade Tony nötstegen och Liz var därmed utslagen. Totalt skulle tre spelare försvinna redan under de 30 första händerna. Därefter lugnade spelet ner sig en aning fram tills hand 67 då Bosse slog ut Emad Tahtouh, som inte lyckades behålla ledningen han inlett finalen med. För sin femte plats fick Emad ta emot $64 512. Tony Ng stod sen näst på tur och slogs ut på fjärde plats och David Paul Streicke följde tätt efter på en tredje plats. Kvar fanns Bo Sehlstedt och Eric Assadourian och Bosse hade verkligen en tuff uppgift framför sig med 181 000 marker mot Erics 772 000. Trots de så skulle det dröja 34 händer innan avgörandet kom. Bosse var all-in med A-6 och Eric som sa "lets gamble" synade med 8-9, en hand som i slutändan skulle ge honom en dam hög stege och segern i detta event. För sin seger fick han ta emot $368 640 och för sin andra plats kunde Bosse inkassera $184 320.

Ett stort grattis till Bo Sehlstedt önskar vi på PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories