Vinnare av WCOOP Main Event hos PokerStars fråntas sin vinst

Vinnare av WCOOP Main Event hos PokerStars fråntas sin vinst 0001

Dagen efter att PokerStars WCOOP Main Event spelats så började rykten florera runt i pokerkretsar om att något inte stod rätt till med årets upplaga av WCOOP och dess vinnare. PokerStars som alltid betonat vikten på säkerhet och integritet gällande spel hos dem, såg seriöst på dessa rykten och beslöt sig för att inleda en undersökning kring turneringen och dess spelare. Detta är dock ett standardförfarande i alla PokerStars större pokerturneringar som WCOOP, Sunday Millions med flera.

Redan nästa dag meddelade Stephen Winter, PokerStars ansvarig för spelsäkerhet, att man genomfört och färdigställt undersökningen av turneringens alla spelare bortsett från vinnaren som fortfarande befann sig under ytterligare undersökningar. Samtidigt meddelade Stephen att med hänsyn till spelarens integritet så valde man att från PokerStars sida att inte dela med sig av vad för typ av efterforskningar det rörde sig om och inte heller vem som fanns bakom spelarnamnet.

Det skulle inte dröja länge innan nästa uttalande kom från Winter där han meddelade följande: "Jag har läst igenom de flesta inläggen och spekulationer kring detta ärende och anser med hänsyn till dessa att jag måste förtydliga ett par punkter i ärendet."

- Kontot som vann WCOOP Main Event spelades från en och samma dator samt IP från början till slut av turneringen.

- Inget annat konto brukades från detta IP under turneringens gång.

"Ni kan vara säkra på att orsaken till dessa efterforskningar är att säkerställa alla fakta i dess helhet innan ett beslut fattas. Detta beslut kommer att grunda sig på dessa fakta och inte på de spekulationer och rykten som kretsar just nu."

Idag kom följande besked från PokerStars:

"Våra efterforskningar kring WCOOP Main Events vinnare är nu avslutade och de fakta vi fått fram säger att vinnaren av detta event, "TheVOid" har brutit mot PokerStars regler gällandes "Terms of service". Med hänsyn till detta fråntas han vinsten och diskvalificeras från tävlingen. Detta resulterar i att alla de resterande spelarna i turneringen därmed får hoppa upp ett steg i prislistan."

Detta betyder då att spelarna kommer att få ta emot ytterligare prispengar från PokerStars, pengar som kommer att betalas ut inom de kommande 24 timmarna. Även den spelaren som slogs ut på bubblan kan nu vänta sig prispengar.

Frågan kvarstår vem som finns bakom nicket "TheVOid" och spekulationerna har varit många. Från PokerStars sida så har man valt att inte avslöja vem personen är, så vi får nog fortsätta att spekulera ett tag till innan konkreta uppgifter presenteras.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories