Ökade intäkter hos Betfair

Ökade intäkter hos Betfair 0001

Efter många goda resultat bland Betfairs sponsrade spelare och med framgångarna från dessa turneringar så har intäkterna hos Betfair ökat med nästan en tredjedel sedan april månad, detta med störst vikt gentemot deras pokersektion.

Sällskapet har sett en total ökning på 57 % i aktiva spelare som idag ligger på över 433 000. Intäkterna ökade som sagt med 30 % och ligger nu på £182 miljoner. Men det var inte bara positiva siffror som presenterades hos Betfair. Deras vinst sjönk nämligen från £36,5 miljoner till £23,3 miljoner men denna sänkning beror till stor del på de investeringar man gjort på totalt £12 miljoner.

Det ligger många faktorer bakom Betfairs framgångar. Till att börja med så har Betfair aldrig accepterat kunder från USA och blev därför aldrig drabbade när spelmarknaden tog emot de hårda slaget vid genomförandet av spellagen i USA. Och med utökat antal licenser på bland annat Malta, England, Tyskland, Österrike, Australien och snart Italien så plockar Betfair marknadsandelar vilket givit dessa goda resultat.

En viktig del av Betfairs kampanjer är deras fokus på poker delen. Tidigare i år så växlade Betfair över från Tribecas nätverk till egen, oberoende plattform vilket visat sig vara en stor succé bland spelarna. Och när sen Betfair lyckades landa sponsoravtalet för WSOPE och att deras sponsrade spelare, Annette Oberstad, gick och vann turneringen har ökat fokuseringen ytterligare på denna allt redan populära pokeroperatör. Förutom WSOPE så sponsrar Betfair även European Poker Masters och Betfair Asian Poker Tour. Och med de tunga namnen som finns i Team Betfair så har så kommer vi med största sannolikhet att få se ytterligare framgångar inom de riktigt stora turneringarna, det är nog bara en tidsfråga om när.

Dagens PokerNews Tips: Gör som de stora namnen inom poker och anslut dig till Betfair Poker redan idag. Passa då på att ta del av vår exklusiva insättningsbonus på upp till otroliga $1000.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories