Dags för finalbord i EPT Baden

Dags för finalbord i EPT Baden 0001

När gårdagens tävling startade av EPT Baden dag 3 så återfanns 3 svenskar bland de 40 kvarvarande spelarna, Gunnar Rabe, Daniel Sonelin och Hans Eskilsson. I ledning fanns Anton Allemann med 140 000 marker och svenskarna var inte allt för långt bakom.

En av svenskarna fick en riktig smakstart och efter drygt 1 timmes spel så befann han sig i ledning. Vi pratar om David Sonelin som under den första timmens spel lyckats slå ut både Thor Hansen och Roman Yitzhaki. Det såg även bra ut för Gunnar Rabe då han efter drygt 2 timmars spelande lyckades finna pocket ess, en hand som resulterade i att han dubblade upp sig på bekostnad av Thomas Fuller.

Alla de tre kvarvarande svenskarna lyckades hålla ut så pass att de blev garanterade prispengar men till slut så var det dags för den första av dem att lämna turneringen och till råga på allt så gick han upp emot en annan svensk i den avgörande poten. Hans Eskilsson var all-in preflop med {k-Hearts}{4-Spades} något som David Sonelin också var med {a-Hearts}{q-Spades}. Och med {a-Spades} på turn så var turneringen över för Eskilssons del som slutade på en mycket hedrande 14:e plats vilket gav honom €25 700.

Men för de två andra svenskarna såg de lovande ut, med David uppe i toppen och Gunnar inte långt efter med 13 spelare kvar. Men som vi alla vet så kan vad som helst hända i poker. Vi kan till exempel nämna att Rabe satt vid ett läge bara med en ynka marker var, en 1000 marker. Men genom några lyckade all-ins och 10 minuters spel så var han åter igen uppe på 35 000 marker. David däremot, han blev involverade i några stora potter som han förlorade och tappade därmed både marker och tätkänning. Och avgörandet kom när David synade Vladimir Poleshchuks all-in på turn med {a-Spades}{3-Diamonds}. Vladimir visade upp {k-Clubs}{j-Hearts} med en bräda som visade {10-Spades}{q-Hearts}{8-Hearts}{a-Clubs}. Vladimir hade lyckats med sin kung och knekt få den allra bästa tänkbara stegen och David var chanslös. Han blev därmed utslagen på en 11:e plats vilket gav honom en prischeck på €30 000.

Våra hopp var nu riktade på Gunnar Råbe, men som short-stacked så hade han en tuff uppgift framför sig, en uppgift som visade sig bli allt för mäktig och han blev tyvärr den spelare som fick lämna turneringen allra sist, innan finalbordet. Han var all-in preflop med {10-Spades}{10-Clubs} och synades av Manfred Hammer som satt med {q-Hearts}{10-Diamonds}. Gunnar såg ut att vara i god form och han behöll ledningen efter att floppen kommit {k-Diamonds}{8-Spades}{9-Hearts}. Men med den floppen så hade Manfred lyckats få ytterligare outs då en knekt kunde ge honom ledning och det var precis de som kom på turn då {j-Spades} föll. Och med en blank river så vann Manfred potten med kung hög stege och Gunnar Råbes pocket tior var besegrade. Gunnar var därmed utslagen på 9:e och sista plats innan dagens finalbord. För denna plats fick han ta emot en prischeck på €38 600.

Finalbordet i EPT Baden startar idag vid 15 tiden och dessa 8 spelare slåss om första priset:

Finalbord EPT Baden 2007

Vladimir Poleshchuk, 42, Moscow, Ryssland: 624,000

Julian Thew, 39, Nottingham, England: 610,000

Denes Kalo, Budapest, Ungern: 468,000

Manfred Hammer, 55, Dinkelsbuehl, Tyskland: 369,000

Anton Allemann, Schweiz: 254,000

Thierry van den Berg, 35, Holland: 227,000

Thomas Fuller, 24, Boulder, Colorado, USA: 190,000

Ted Lawson, Florida, USA: 81,000

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories